Medlemmar: 8810 st.

Theo Walcott satte snyggt 2-0 i matchen mot Cardiff och skickade därmed upp Arsenal i serieledning igen.

Två sena mål gav ny seger

ons 1 jan 2014 kl 20:29

Arsenal var tillbaka i spel på hemmaplan under onsdagen. Cardiff stod för motståndet i en match som länge såg ut att bli mållös men tack vare två sena mål av Bendtner och Walcott är Arsenal återigen i ligaledning.

Arsenal inledde det nya året med att möta Cardiff hemma på Emirates Stadium i ligan. Det skulle visa sig bli en oerhört tilltäppt drabbning. Arsenal dominerade spelmässigt matchen igenom men hade det väldigt svårt att hitta fram till bra målchanser. Efter en mållös första halvlek fortsatte pressen och vägen till ledningsmålet i den andra halvleken. Det skulle dröja ända till den 88:e minuten innan ingen annan än Nicklas Bendtner tryckte in 1-0 till Arsenal. Theo Walcott punkterade sedan matchen genom att snyggt göra 2-0.

På grund utav stort regnoväder i London under dagen så var inledningen på matchen väldigt svårspelad och det var nästintill så att bollen bromsades upp i gräset. Detta resulterade i sin tur i att spelet bestod av många slarvfel. Matchen var väldigt svängig till en början innan Arsenal började kontrollera underlaget och kunde sätta in en större press mot offensivt straffområde. Första bästa chansen kom efter ungefär femton minuter och då sköt Theo Walcott i utsidan av nätet efter att ha blivit frispelad av Jack Wilshere.

Trots stort spelövertag av Arsenal var gästerna från Wales långt ifrån ofarliga och Szczesny stod för ett par fina räddningar under matchens lopp. Jordon Mutch tog sig igenom och avlossade ett skott från nära distans men en bra räddning från polacken i målet höll ställningen vid 0-0. Senare skulle Walcott få se ännu ett av sina skott gå utanför och strax innan domarn blåste för pausvila fick Wilshere se sitt skott från nära håll blockas. De båda lagen gick alltså ut i omklädningsrummen med ett mållöst resultat men det var Arsenal som var i förarsitsen och styrde det mesta spelmässigt.

Den andra halvan av matchen inleddes på samma vis som den första avslutades. Arsenal fortsatte att ligga på för ett ledningsmål och skapade snabbt lägen för Sagna och Walcott innan Cardiff hade anrop efter en straff. Nacho Monreal stod i försvarsposition och fick bollen först på foten och sedan rakt upp på en utstående arm. Jon Moss, som var domare för dagen, valde dock att fria och spelet gick vidare. Nicklas Bendtner och Tomas Rosicky fick se dessa händelser från sidlinjen men det var först efter de byttes in i den 65:e minuten som det började hända grejer på riktigt för Arsenal.

Per Mertesacker missade två gyllene lägen på löpande band då han fick fritt nickläge två gånger bara några meter från mål. Tyvärr lyckades han inte hålla bollen innanför ramen vid något utav tillfällena. Vid den här perioden i matchen var det i princip spel mot ett mål men Arsenal saknade allt som oftast kvaliteten i den avgörande passningen. I den 75:e minuten så satte även Theo Walcott en frispark i nätet ovanpå målet. Cazorla fortsatte sedan utmana och försöka ta sig igenom Cardiffs täta försvar och Rosicky testade sin lycka från distans.

Klockan tickade på och ångesten spred sig snabbare och snabbare på läktarna. När folk nästan hade börjat ge upp hoppet skulle vår danska striker, Nicklas Bendtner kliva fram när det som mest behövdes. Nacho Monreal svepte in ett inlägg från vänster mot den bortre stolpen där Bacary Sagna kom framstörtandes och nickade rakt mot Cardiff-keepern. han släppte i sin tur en retur ut till höger där Nicklas Bendtner befann sig i en bra position och kunde distinkt trycka in 1-0 i nättaket. I samma situation skadade han sig och tvingades utgå direkt vilket gjorde att han ersattes utav Thomas Vermaelen. Theo Walcott skulle sedan på övertid löpa igenom gästernas försvar och snyggt chippa in 2-0 som definitivt punkterade matchen och skickade upp Arsenal i ligaledning igen.