Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jack Wilshere vill sänka Spurs.

Inför: Arsenal - Tottenham

fre 3 jan 2014 kl 19:18

På lördag kväll är det dags för FA-cupens tredje omgång och det är inte vilken match som helst. Det är derbydags när Arsenal tar emot ärkerivalen Tottenham Hotspur hemma på Emirates Stadium.

Arsenal inledde det nya året på bästa möjliga vis med att ta tre poäng hemma mot Cardiff i veckan. The Gunners är fortsatt i ligaledning men det finns en del orosmoment inför FA-cup mötet med Tottenham på lördag. Det tuffa matchandet under helgerna har tagit ut sin rätt på truppen och flera spelare har dragit på sig skador samt förkylningar. Özil, Ramsey och Gibbs som alla missade mötet med Cardiff förväntas även missa lördagens drabbning. Även Olivier Giroud vars skada verkade vara okej till matchen mot Tottenham har dragit på sig en förkylning och missar med stor sannolikhet derbyt.

Även Tottenham dras med en hel del skador. I Premier League är det kring jul och nyår som klubbarnas bredd på truppen verkligen sätts på prov. Vanligtvis brukar cupmatcher innebära en hel del rotering i startelvorna och p.g.a. skadeläget blir det nog en del även på lördag. Men Arsenal mot Tottenham är ingen vanlig match utan det kommer med stor sannolikhet vara två starka och taggade elvor som kliver ut på Emirates Stadium. Cupmatch eller ej, det här är ett möte både spelare, tränare och supportrar vill vinna till varje pris!

Hemmalaget har efter en lite tyngre period börjat hitta tillbaka till vinnarspåret och har nu tre raka segrar i bagaget. Efter den defensiva kollapsen borta mot Manchester City har laget endast släppt in ett mål på de fyra senaste matcherna. Då en hel del offensiva pjäser saknas är det viktigt att defensiven fortsätter att vara solid. Men Arsenal är inte ensamma om att börja visa god form. Tottenham har sedan man sparkade tränaren André Villas-Boas och Tim Sherwood tog över börjat plocka fler poäng. Laget har nu tre segrar på de fyra senaste matcherna. I veckan besegrade de Manchester United på Old Trafford. Det är alltså två lag med gott självförtroende som ställs mot varandra.

Oavsett hur mycket det roteras eller hur slitna spelarna är kommer det vara full fart när domaren blåser igång matchen på lördag. Derbyn mellan Arsenal och Tottenham brukar innebära tuffa och målrika matcher där det gäller att både spelare och supportrar ger hundra procent och verkligen visar vilket lag som är störst i norra London!

COYG!

Statistik

  • Mötet är det sjätte i FA-cupen mellan lagen. Arsenal har tre segrar, Tottenham två.
  • Arsenal har gjort elva mål på de tre senaste matcherna mot Tottenham hemma på Emirates.
  • Senast lagen möttes vann Arsenal med 1-0 efter mål av Olivier Giroud.
  • Arsenal har vunnit FA-cupen tio gånger. Tottenham har vunnit turneringen åtta gånger.

Troliga startelvor

Arsenal
Wojciech Szczesny
Bacary Sagna - Per Mertesacker - Laurent Koscielny - Nacho Monreal
Mikel Arteta - Mathieu Flamini
Theo Walcott - Jack Wilshere - Santi Cazorla
Lukas Podolski

Tottenham
Lloris
Walker - Dawson - Chiriches - Rose
Lennon - Capoue - Dembélé - Eriksen
Soldado - Adebayor