Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere är segersugen.

Wilshere: Vi höjer oss en nivå inför derbyn

lör 4 jan 2014 kl 14:02

Landslagsmittfältaren Jack Wilshere tror sig veta att varje spelare höjer sig automatiskt när det vankas derbymatcher, speciellt mot antagonisterna Tottenham.

Arsenal tar emot Tottenham i dagens FA-cup för första gången sedan semifinalen i samma turnering år 2001. Wilshere förväntar sig en tuff match och erkänner att truppen verkligen gör allt för att slå sina rivaler.
- Det är mycket stolthet som står på spel. Spelarna känner av det och känner sig förberedda. Även våra motståndare är väl förberedda och vi får absolut inte underskatta dem.

Wilshere fortsätter att berätta om potentialen i truppen.
- Av någon anledning höjer sig alla spelare en extra nivå när det ska spelas stora matcher. Varför vet jag inte. Kanske är det för att fansen förväntar sig en vinst och man vill inte göra dem besvikna. Detta är min favoritmatch för säsongen, jag älskar den här typen av matcher. Du höjer dig och vill inte förlora. När man går ut på planen tänker man för sig själv: vad som än händer så ska vi inte förlora den här matchen.

Managern Tim Sherwood har fått en flygande start under sin första tid i Tottenham och Wilshere tror att han är rätt man att ersätta André Villas Boas.
- Han är en väldigt bra manager. Han är ung, har jobbat med klubbens U21-lag och har gjort det bra. Han kommer satsa på mycket unga spelare i Tottenham. Han är en väldigt modern manager som vill spela boll längs marken och hålla den inom laget. Han själv var en jättebra spelare som vi alla känner till. Många blev överraskade när han blev manager på permanent basis men för mig är han rätt val.