Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Serge Gnabry få större förtroende i Walcotts skadefrånvaro?

Wenger tror på ung duo

fre 10 jan 2014 kl 13:27

När Theo Walcott nyligen skadade sig började det genast spekuleras i tänkbara ersättare - men enligt Wenger kan ersättarna finnas i den egna truppen i form av två yngre förmågor.

Det har under en längre tid spekulerats kring vilka spelare Arsenal kan tänkas jaga i januarifönstret. Dessa spekulationer blev inte färre i antal när det stod klart att Theo Walcott skadade sig i mötet med Tottenham i FA-cupen. Flera namn har florerat i media sedan dess – men enligt Wenger kan ersättarna finnas i den egna truppen.
- Walcotts skada har påskyndat spekulationerna om möjliga värvningar och även min inställning, men vi får inte glömma Serge Gnabry som kan spela i A-laget. Vi har även Chamberlain tillbaka samt många andra spelare som kan spela på kanterna. Att hitta bättre lösningar än vi redan har internt kommer inte bli lätt.

Arsenal har sedan i somras ryktats vara på jakt efter en anfallare. Wenger menar att klubben kanske måste gå ut på marknaden i januari för att förstärka laget på den positionen.
- I anfallet förlorar vi Theo som en potentiell anfallare och det är en position där vi kanske måste titta utanför truppen. Men förhoppningsvis har vi Bendtner tillbaka om tre veckor.

En anfallare som det pratats mycket om det senaste är Real Madrids Alvaro Morata. Det skulle i så fall handla om en låneaffär fram till sommaren. Men situationen på marknaden har inte förändrats menar fransmannen.
- Ingenting har förändrats. Vi är öppna för en möjlig affär. Det skulle kunna vara ett lån.