Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jack Wilshere gjorde snyggt Arsenals första balja på Villa Park.

Arsenal vann efter två snabba mål

tis 14 jan 2014 kl 01:18

Jack Wilshere spelade huvudrollen i Villa Park då han, på 55 sekunder, hann sätta både 1-0 och även spela fram Olivier Giroud till 2-0 för Arsenal - som räckte för att vinna och återta serieledningen.

Efter nio dagars frånvaro var Arsenal tillbaka i farten igen på måndagskvällen. Hemmasvaga Aston Villa med en taskig form hade en jobbig kväll mot ligans bästa bortalag, och inte helt oväntat var det just bortalaget som gick segrande ur duellen. Arsenals två snabba mål räckte, men det var inte utan att man behövde kämpa för det. Aston Villa reducerade och tryckte på för en kvittering, men Arsenal visade på styrka när det kommer till att stänga matcher - än en gång. Segern innebar att Arsenal tar tillbaka sin serieledning som man haft stora delar under säsongen.

Första halvlek

Matchen öppnades på ett väntat sätt, nämligen med ett stort spelövertag för bortalaget. Aston Villa började nästan omedelbart att slå ifrån sig och inrikta sig helt och hållet på försvar. Till en början, de första 10 minuterna klarade sig Villa bra och tillät inte Arsenal få några större ytor att spela på i offensiv planhalva. Spelet stannade dock av under 7-8 minuter i ett, vad som såg ut, att vara en "vanlig" boll i ansiktet. Ynglingen Serge Gnabry sköt en boll hårt i ansiktet på Nathan Baker, en boll som tog så illa att försvararen blev medvetslös och fick bäras ut på bår. Rapporter från Aston Villas officiella twitter berättade senare att det inte var något allvarligt, som tur var.

Detta gjorde att Villa tvingades till ett tidigt byte då Leandro Bacuna ersatte Nathan Baker, den normalt sett mittfältaren Bacuna gjorde att hemmalaget inte bara tvingades byta ut sin skadade mittback, utan även tvingades göra om en del i mittförsvaret. Kanske var det ett av skälen till att Villas försvarsspel fick det lite tuffare efter bytet. I den 34:e minuten öppnades nämligen målskyttet då, häng med nu, Jack Wilshere, efter snyggt förarbete från Mesut Özil och Nacho Monreal, prickade vänsterhörnet och gav Gunners ledningen. Direkt efter det tappar Aston Villa boll i ett känsligt läge, något som 1-0 målskytten Jack Wilshere utnyttjar till fullo genom att servera en perfekt passning till Olivier Giroud som med en fin touch sätter 2-0 till Arsenal. Två mål på 55 sekunder för bortalaget som i det skedet såg ut att kunna promenera hem de tre poängen.

Andra halvlek

Den andra halvleken öppnades på ett ganska trevande sätt för båda lagen. Arsenal var givetvis nöjda med resultatet och spelade mest runt medan Aston Villa hade förtvivlat svårt att skapa några heta målchanser. Några halvchanser skapades för Arsenal genom Santi Cazorla och Nacho Monreal. Villa hade några långskott som Szczesny enkelt kunde greppa. Det kändes nästan hela vägen som att matchen var avgjord och publiken var inte riktigt med sitt lag, som såg ovanligt tröga ut.

Det hela skulle dock förändras helt då Christian Benteke, efter en slarvig passning från Santi Cazorla, språngnickade in reduceringen. Villa Park lyfte, Mertesacker var rasande, och Aston Villa hade helt plötsligt napp och kände att de kunde hota Arsenal. De återstående 13 minuterna + tillägg var en enda stor kamp för Arsenal som helt riktade in sig på försvar den tiden som återstod. Det syntes att Villaspelarna trodde att en vändning var möjlig och att de faktiskt kunde ta ett poäng. De lyfte på Stokemanér upp bollen i straffområdet och hoppades på det bästa, men närmre än en nick rakt på mål av Benteke kom aldrig Aston Villa. Matchen slutade 2-1 till bortalaget Arsenal, ett resultat som tog upp Wengers mannar i en serieledning där dem legat ett bra tag.