Medlemmar: 8513 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En viktig match att vinna, säger Wenger.

Wenger pratar ut efter segern

tis 14 jan 2014 kl 20:59

Arsenals manager, Arséne Wenger träffade media efter matchen mot Aston Villa som slutade 2-1 till Arsenals favör. Här är ett utdrag av vad fransmannen hade att säga.

Om viktiga vinster:
- Detta var en viktig match för oss att vinna och vi lyckades med uppgiften. Första halvleken spelade vi vårt spel som vi kan med snabba passningar och mycket bollinnehav. Andra halvlek handlade mer om att fightas och vinna matchen. Villa gjorde det bra som spelade med tre man på det inre mittfältet och med ett direkt spel.
Möjligt att vi blev lite försiktiga och försökte kanske för mycket att behålla vår ledning. Våra försvarare höll oss kvar i matchen.

Om nervösa avslutningen på matchen:
- Väldigt nervös avslutning på matchen, absolut. Aston Villa stred om varje boll ända fram till slutsignalen och det måste vi ge dem cred för. Dem gjorde det svårt för oss i slutet av matchen.

Om spelarna blev lite självbelåtna:
- Jag vet inte. Var det för säkert eller för försiktigt? Jag tror på det sistnämnda. Kanske trodde vi att vi hade kontroll på denna matchen när det stod 2-0 till oss. Vi förlorade lite av intensiteten och viljan att göra fler mål.

Om Rosicky och Monreal:
- Tomas näsa ser inte bra ut, vi vet inte om den är bruten eller inte men den ser inte bra ut. Jag själv såg inte incidenten men han säger att han fick en armbåge på näsan. Han tror dock inte att motståndaren gjorde det med mening. När det gäller Monreals mellanfotsben vet vi inte heller om den är bruten, undersökningar kommer göras. Det var en tuff kollision och han haltar ganska kraftigt.

Om Jack Wilshere:
- Han har studsat tillbaka bra efter sin avstängning. Det visade han inte minst i matchen med ett mål och en assist. Att vara så genomträngande med bollen som han är och en så duktig passningsspelare måste man vara i fysisk toppform, och det är han absolut.

Om Jacks målgest:
- Jag har ingen aning vad det betyder, jag pratar inte det språket.

Om att vinna efter att Chelsea och Man City vann sina matcher i helgen:
- Vi var tvungna att besvara deras vinster med en vinst eftersom alla tittar på oss och hoppas att vi tappar poäng eftersom de rodde hem full pott båda lagen. Spelar man som sista lag i omgången är det en större press att vinna och vi lyckades som sagt. Vi vet att vi inte får lov att tappa poäng i detta läget.

Om han njuter av vinster som denna:
- Ja självklart, jag gillar extra mycket att vi är mentalt förberedda för matcher som denna.

Om skillnaden på deras position jämfört med förra året:
- Det visar att vi måste vara försiktiga och förberedda, det kan ändras snabbt i fotboll.

Om Ryo Miyaichi:
- Han är inte skadad, men var inte med i truppen. Oxlade-Chamberlain är tillbaka från en lång skadeperiod så jag bestämde mig för att ta ut honom i truppen och därför var Ryo inte med idag.