Medlemmar: 8066 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tror på ett överlag lugnt transferfönster.

Dagens PK med Wenger

fre 17 jan 2014 kl 14:23

Arsène Wenger hade idag presskonferens inför morgondagens derby mot Fulham. Fransmannen pratade bland annat om kontrakt, Julian Draxler och vad supportrarna kan förvänta sig av fönstret i januari.

Arsenal sägs vara nära att komma överens med Per Mertesacker och Bacary Sagna om nya kontrakt. Den sistnämndas avtal går ut i sommar, men enligt Wenger går diskussionerna framåt. Fransmannen har stora förhoppningar om att kontraktssituationen snart löst sig med duon.
- Vi gör stora framsteg och förhoppningsvis kan vi presentera någonting snart.

Men inte bara Mertesacker och Sagna ska vara nära nya avtal, för även Wenger själv sägs komma allt närmare ett nytt kontrakt.
- Det finns en punkt när man måste bestämma sig och så finns det en punkt när man måste göra beslutet offentligt. Det här kan ni framställa hur ni vill.

Sedan fick fransmannen frågor om transferfönstret – och inte helt oväntat var det en viss Julian Draxler som skulle stå i centrum. En journalist menade att rykten går om att Draxler varit och besökt Arsenals träningsanläggning. Wenger var inte sen med att kommentera detta.
- Det måste ha varit ett icke identifierbart flygande objekt som har sett det. Vissa ser det överallt.

Överlag tror inte Wenger att januaris transferfönster fortsättningsvis kommer vara allt för livat – bortsett från de tre sista dagarna då han menar att de stora värvningarna vanligtvis blir av.
- Det kommer inte bli så händelserikt. Transferfönstret i januari är lite av lågsäsong och det kommer vara reducerad aktivitet. Några stora värvningar kommer ske såklart, men först de sista tre dagarna.

Wenger är själv kritisk mot transferfönstret som är öppet i januari. Han skulle gärna se att det togs bort helt och hållet.
- Du kan få min signatur här direkt om så önskas.

http://www.theguardian.com/football/2014/jan/17/arsene-wenger-arsenal-contract-extension?