Medlemmar: 8806 st.

Cazorla gjorde båda när Arsenal slog Fulham.

Arsenal vann enkelt mot Fulham

lör 18 jan 2014 kl 18:03

Det blev en lugn afton på Emirates Stadium då Arsenal såg till att besegra bottenlaget Fulham efter två mål i andra halvlek utav Santiago Cazorla.

Det var en kylig vinterdag i norra London då det var dags för Fulham att komma på besök till Emirates Stadium. Arsenal skulle vid en vinst återta ligaledningen medan Fulham letade efter viktiga poäng för att ta sig upp från bottenträsket.

Första målchansen för Arsenals del var när Özil väggpassade Jack Wilshere och sedan tog sig in i straffområdet där han fick iväg ett löst skott som visserligen rullade förbi Stekelenburg, men rensades ut till hörna av den norske mittbacken Brede Hangeland.

Arsenal fortsatte att pressa, passa och attackera. Hemmalaget hade flera chanser, bl.a. en frispark av Özil som tog i Fulham-muren och ett skott av Giroud som gick långt över mål. Fulham fick desto mer bollinnehav desto längre halvleken höll på. Steve Sidwell fick så småningom på ett kanonskott från 25 meters håll som Wojciech Szczesny turlig nog kunde rädda. Fem minuter senare sprang sig den iranska landslagsmannen Ashkan Dejagah fri, men Szczesny var snabbt ute och räddade.

Fulham fortsatte att hålla bollen och visade prov på stort självförtroende då man mer eller mindre tog över matchen i andra delen av första halvleken. Arsenal kunde dock snabbt vinna tillbaka innehavet och med lite mer än fem minuter kvar fixade Arsenal en frispark nära Fulhams straffområde. Santiago Cazorla klev fram och tog den, men bollen tog i muren och studsade ut till Bacary Sagna som drog till ett skott. Stekelenburg lyckades rädda och Giroud som var framme på returen var offside - men det hade kvittat med tanke på att Stekelenburg räddade även det skottet.

Fulham lyckades kontra då Dimitar Berbatov skickad in en boll till svenske Alexander Kacaniklic vars touch blev lite för tung och friläget förstördes av en snabbt utrusande Szczesny. Strax senare blåste domaren Lee Probert för halvtid.

Bägge lagen började andra halvlek ivrigt och det blev målchanser åt bägge håll. Fulham var nära att ta ledningen efter en hörna, men minuten senare klev Arsenal fram och var i sin tur nära att sätta ledningsmål. Dock nådde inte passningarna fram och Stekelenburg kunde enkelt hålla undan.

Tio minuter in i halvleken var Arsenal nära att ta ledningen flera gånger om då Bacary Sagna var framme på ett inlägg av Cazorla. Sagnas boll rensades av en mittback, Koscielnys retur räddades av Stekelenburg och Gnabrys skott sekunden därefter tog på en Fulham-försvarare. Bara minuten senare skulle dock Arsenal äntligen ta ledningen. Cazorla passade till Giroud som flickade vidare den till Wilshere som passade tillbaka till Cazorla som i sin tur gjorde 1-0 efter ett välplacerat skott till vänster om Stekelenburg i Fulham-målet. 1-0 to the Arsenal!

Bara ett par minuter senare kom även 2-0 av exakt samma målskytt. Efter en rensning av Fulham snappade Cazorla upp bollen precis utanför straffområdet och valde att skjuta nästan direkt. Skottet var inte hårt, men däremot ytterst välplacerat och gick in i precis samma hörn där Stekelenburg släppte in ledningsmålet. 2-0 till fansens vilda jubel som började sjunga "we are top of the league".

Med 20 minuter kvar byttes Lukas Podolski in och bara någon minut senare drog han iväg ett kanonskott precis utifrån straffområdet som tog i stolpen och studsade ut. Efter stolpskottet tog Fulham över allt mer och svenske Alexander Kacaniklic var ofta involverad i det som skedde framåt i Fulham-väg. Ingenting verkade dock fungera för laget från västra London som inte kom med någonting farligt alls.

Arsenal spelade helt enkelt av matchen sista kvarten och kunde enkelt ro hem vinsten. Till Arsenal-publikens jubel lyckades dessutom Darren Bent missa ett öppet mål med bara ett par minuter kvar. Nu väntar Coventry City i FA-cupen innan laget beger sig till Southampton för att försöka vinna på St. Mary's.