Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oliver Giroud ger Jack Wilshere tummen upp.

Wilshere: ”Giroud kan leda Arsenal mot titeln”

mån 20 jan 2014 kl 11:13

Arsenal har under januari månad kopplats ihop med flera tänkbara anfallsvärvningar - men enligt Jack Wilshere kan Oliver Giroud vara anfallaren att leda klubben mot Premier League-titeln.

Arsenal gick vinnande ur helgens viktiga Londonderby mot Fulham efter två mål av Santi Cazorla. Därmed behåller klubben alltjämt greppet om förstaplatsen i ligan. En spelare i Fulham som Arsenal sägs haft ögonen på är bulgaren Dimitar Berbatov. Efter matchen pratade Jack Wilshere kort om anfallaren – men även om sin lagkamrat Oliver Giroud, Arsenals kvalitéer samt vikten av att tillämpa ett effektivt rotationsschema.
- Berbatov är en stor spelare. Han har spelat för Manchester United. Spelare som inte har egenskaper spelar inte för den klubben.

Wilshere ville dock inte uttala sig mer än så om Berbatov med respekt för Fulham. Istället valde han att prata om sin egen lagkamrat Oliver Giroud, som han tycker är viktig för Arsenal. Engelsmannen menar att Giroud kan spela en avgörande roll för att Arsenal ska ha en chans på ligatiteln.
- Berbatov är en Fulhamspelare så jag vill inte prata för mycket om honom. Vi har Oliver som varit väldigt bra för oss den här säsongen. Kan vi hålla honom i ett bra skick har vi en chans på ligatiteln.

Därefter diskuterade Wilshere vilka kvalitéer som finns i Arsenal. Han menar att folk generellt undervärderar Arsenal som lag.
- Folk undervärderar vår trupp. Vi har mycket talang. Titta bara på bänken där vi har Chamberlain som spelar för England, Podolski för Tyskland. Vermaelen är inte ens där då han är skadad.

Att hitta ett effektivt rotationssystem menar Wilshere kommer vara avgörande för att vinna någonting i slutändan.
- Ibland måste vi rotera och det gör vi också. Mikel kommer in och jag går ut eller flyttar mig till höger och det är viktigt. Om vi ska ha någon chans på ligatiteln är det vad vi måste göra.