Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Santi Cazorla tycker samspelet fungerar bra mellan Arsenals mittfältare.

Cazorla: ”Jag trivs på vänsterkanten”

tis 21 jan 2014 kl 15:32

Santi Cazorla har pratat om hur väl samspelet fungerar mellan klubbens mittfältare. Samtidigt avslöjar han att han trivs bäst som yttermittfältare i Arsenals lagbygge.

Arsenal har många alternativ på det centrala mittfältet med Jack Wilshere, Tomas Rosicky och Mesut Özil som tre exempel. Cazorla menar att det är enkelt att spela fotboll med dessa mittfältare. Han säger även att Arsenals fotboll passar honom perfekt.
- Det är enkelt att spela med spelare som Wilshere, Rosicky, Mesut och alla spelare som spelar i mitten av banan. Jag tycker att den fotbollen vi spelar är idealisk för mig, Rosicky och Mesut eftersom vi är spelare som tycker om att spela på små utrymmen.

Cazorla menar att alla mittfältare bidrar på sitt sätt. Han ger exempel med Jack Wilshere och Tomas Rosicky för att förtydliga sitt budskap.
- Vi är alla annorlunda. Exempelvis är Jack en väldigt stark spelare som kan ta tag i laget, vilket är imponerande för en spelare i hans ålder. Sedan har vi Rosicky som är en direkt spelare och tycker om att ändra farten i matcherna. Han gillar snabba rörelser och att bryta ner försvaret med en löpning fram i banan.

Sedan Mesut Özil värvades från Real Madrid i september har Santi Cazorla fått finna sig i att ta ett steg ut i banan till vänsterkanten. Det är en position han spelat på flera gånger förra säsongen och även i sin tidigare karriär. Cazorla säger att han själv och Özil påminner om varandra men samtidigt skiljer sig åt - och att husera på vänsterkanten är inget som han har någonting emot.
- Jag och Mesut är ganska lika i vissa områden i vårt spel men han har en annorlunda filosofi än mig. Han njuter av friheten av att vara den viktigaste, centrala offensiva mittfältaren som ligger bakom anfallaren. Jag däremot njuter av friheten av att spela bredare på kanten som ger mig möjligheten att ta mig in i banan.