Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aaron Ramsey är kvitt sin skada och aktuell för spel.

Inför: Southampton v Arsenal

tis 28 jan 2014 kl 01:00

Ett formsvagt Southampton tar på tisdagskvällen emot Arsenal på St Mary´s. En tuff bortamatch för Gunners som hoppas kunna fortsätta sin fina form i ligan.

Det är två lag med helt olika lägen som drabbar samman på St Mary´s på tisdagen. Jämfört med förra ligamötet i november där Southampton, vid seger, kunde gå upp i serieledning, är det här mötet desto mindre hett. Southamptons nästan osannolika ligastart har på senare tid avtagit, och det enormt. Pochettinos mannar befinner sig nu på en niondeplats i ligan, förvisso med sju poäng ner till tiondeplacerade Aston Villa, men också med fem poäng upp till Newcastle på en sjundeplats. Därför ligger Southampton lite i ingenmansland i tabellen just nu, men efter flera misslyckade resultat den senaste månaden är nog både supportrar och spelare sugna på att ställa till det för serieledaren Arsenal på sin hemmaborg. En som jag törs lova är sugen på seger imorgon är målvakten Buruc, som blev stor syndabock i förra mötet och vill nog gärna revanschera sig.

Ett av skälen till att Southampton har rasat i tabellen den senaste tiden är hemmaformen, där man i inledningen av säsongen var så oerhört starka. De senaste fem hemmamatcherna har laget endast lyckats ta fyra poäng, vilket naturligtvis är för dåligt om man hoppas hänga med topplagen. Det ska dock sägas att de flesta av lagets matcher den senaste tiden har varit mot topplag, så skulle man lyckas ta poäng eller till och med vinna mot Arsenal väntar en rad lite lättare matcher för Southampton, kanske kan det vara tändvätska nog för Pochettino att använda sig utav för att få spelarna motiverade till matchen mot Arsenal.

För Arsenals del däremot finns det desto mer saker att glädjas åt. Inte bara toppar Wengers mannar serien utan man får även tillbaka två-tre nyckelspelare till det här mötet. Såklart nödvändigt för Arsenal om man ska orka gå hela vägen till våren. Både Aaron Ramsey och Mikel Arteta är spelklara till mötet, två mittfältare som mycket väl kan gå rakt in i startelvan, men tveksamt om Mr Wenger vågar riskera ytterligare skador genom att starta dem för tidigt. Klart är i alla fall att de båda finns med i truppen till matchen.

Om Southamptons form har dalat lite den senaste tiden har Arsenals form gjort det motsatta. Efter några snöpliga poängtapp i december har Arsenal efter jul kammat hem full pott i både ligan och FA-cupen. Gunners har nu fem raka segrar i ligan och sju raka segrar med FA-cupmatcher inräknade. Detta trots en hel del tunga skadebekymmer, och laget lär ju knappast bli sämre när de flesta skadade spelare nu har kommit tillbaka eller är på väg tillbaka inom den närmsta tiden.

Sett till laget på pappret och form så borde detta bli tre poäng för Arsenal, men det är inte alla lag som bara åker till St Mary´s och tar sina tre poäng. Southampton har skapat bekymmer för många lag på den här arenan förut, och med tanke på att man för bara 1-2 månader sedan låg på CL-plats borde Wenger ha varit tydlig till spelarna att ingen underskattning är aktuell. Wenger sade också på presskonferensen att borta mot Southampton är en väldigt svår match. Så upp till spelarna helt enkelt!

Statistik

Senaste gången Southampton vann en match emot Arsenal var 2002 (3-2)
Arsenal har bäst skottprocent på mål i hela Premier League den här säsongen (53%)
Arsenal har gjort flest mål på huvudet av alla lag i Premier League den här säsongen (9 stycken)
Arsenal har 4 raka matcher på St Mary´s utan seger.

Skador

Southampton: Skadelistan för hemmalaget är ganska behaglig. Den klart tyngsta skadan är den på mittbackstanken Dejan Lovren som enligt rapporter kan bli borta i två månader. Gaston Ramirez är också han borta på obestämd tid. Osvaldo är avstängd och missar matchen. Desto bättre för Southampton är att Victor Wanyama väntas göra comeback, samt att målvakten Boruc som missade senaste matchen på grund av skada ska vara tillbaka.

Arsenal: Mycket kan hända på bara några dagar. Aaron Ramsey, Mikel Arteta och Thomas Vermaelen har både dragits med skadebekymmer, men alla förväntas vara tillbaka mot Southampton. Även Nicklas Bendtner och Yaya Sanogo är hela och tillgängliga. Sedan tidigare är dock Theo Walcott och Abou Diaby långtidsskadade. En som kan missa matchen är Jack Wilshere, som drog på sig en mindre skada mot Coventry i fredags. Ett sent test väntas göras för att se om han är tillgänglig. Tomas Rosicky kan också missa matchen efter sitt brutna näsben han ådrog sig häromveckan.

Troliga startelvor

Southampton: Artur Boruc - Nathaniel Clyne - Maya Yoshida - Jose Fonte - Luke Shaw - Morgan Schneiderlin - Jack Cork - Adam Lallana - Steven Davis - Jay Rodriguez - Rickie Lambert

Arsenal: Wojciech Szczesny - Bacary Sagna - Per Mertesacker - Laurent Koscielny - Kieran Gibbs - Mathieu Flamini - Aaron Ramsey - Santi Cazorla - Mesut Özil - Serge Gnabry - Olivier Giroud