Medlemmar: 7665 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Afobe sänkte Chelsea.

Arsenal till semifinal i U21 Cup

tis 28 jan 2014 kl 11:21

Arsenals U21-lag avancerade under måndagen i Premier League U21 Cup efter att man besegrat Chelsea på bortaplan. Benik Afobe gjorde matchens enda mål i förlängningen efter en fin assist av Kristoffer Olsson.

Under måndagskvällen reste Steve Gatting och hans unga spelare till Recreation Ground i London för ett derby mot Chelsea i kvartsfinalen utav U21 Premier League Cup. Efter att tidigare i veckan ha förlorat med hela 4-2 hemma mot Liverpool i ligan valde man att göra hela fem ändringar i startelvan. Daniel Boateng, Julio Pleguezuelo, Kristoffer Olsson och Ryo fick chansen från start samtidigt som Isaac Hayden flyttades upp ett steg till mittfältet. Detta skulle visa sig bli en oerhört tät och jämn drabbning, precis som derbyn ofta brukar vara, och matchen skulle avgöras i förlängning. Väl där till Arsenals fördel och det med stor hjälp utav vårt svenska framtidshopp på mittfältet.

Chelsea öppnade matchen starkast och skapade snabbt två bra målchanser offensivt som Matthew Macey fick göra fina räddningar på. Det skulle dröja till den fjortonde minuten innan Arsenal lyckades skapa sitt första läge och det kom till efter strul i Chelseas backlinje som tillät Benik Afobe att vinna bollen men han kom lite ur vinkel och hemmalagets keeper hade inga större problem med att stötta undan hans avslut. The Blues skulle vara laget som fick det bästa läget under den första halvleken och det på en fin frispark som lyftes fram till försvararen, Alex Davey som stod omarkerad i boxen men ahn lyckades inte träffa bollen rätt och hans avslut gick över. Det var Chelsea som höll i taktpinnen under större delen utav halvleken och Arsenal ska vara glada att man hade en storspelande Macey i målet som höll ställningen mållös till pausvilan.

Hemmalaget öppnade även den andra halvleken bäst och skapade tidigt ett gyllene läge att ta ledningen då Islam Feruz fick chansen på volley från baar några meters avstånd. Han lyckades dock inte hålla nere sitt avslut och bollen gick över från ett läge där han verkligen borde ha nätat. Trots att Arsenal ägde mycket boll på offensiv planhalva lyckades man aldrig bryta sig igenom riktigt och målchanserna uteblev. Istället var det Chelsea som ofta kontrade sig till bra lägen men tack vare fortsatt bra målvaktsspel från Macey var nollan intakt. Planen på Recreation Ground var redan från start av dålig kvalité och desto längre matchen led blev den värre. Detta gynnade inte The Gunners spel och kanske hade man vunnit matchen i den 89:e minuten om man spelat på en bättre yta. Kristoffer Olsson spelade fram till Thomas Eisfeld som tog sig in till höger i offensivt straffområde innan han spelade snett bakåt till en helt fristående Jon Toral. Spanjoren fick i princip öppet mål men han lyckades inte träffa bollen rätt och avslutet gick utanför.

Matchen gick då till förlängning och det märktes på många spelare att man var trötta och slutkörda. Spelarna i Arsenal såg dock piggast ut och man förde spelet ännu mer nu. Spelet öppnade upp sig rejält och båda lagen fick målchanser som man borde avgjort matchen på. Brandon Ormonde-Ottewill svepte in ett inlägg som landade hos Benik Afobe i straffområdet men hans avslut var av den sämre klassen. Matt Macey i målet fick även stå för sin bästa räddning för kvällen i den 97:e minuten då Chelsea skapade två dubbellägen från nära håll men inte lyckades få bollen förbi den engelska keepern. Thomas Eisfeld skulle även han få ett bra läge till att öppna målskyttet i matchen strax innan den första förlängningskvarten var över. Tysken fick öppet skottläge från straffpunkten men hans avslut räddades precis innan mållinjen av en försvarare.

I inledningen av den andra halvleken av förlängningen skulle dock Arsenal avgöra matchen. Kristoffer Olsson drev upp bollen i banan på mittfältet innan han lyfte en fantastisk passning över Chelseas backlinje. Detta ledde fram till ett friläge för Benik Afobe som med klass chippade bollen över den utrusande målvakten. 1-0 to The Arsenal! Hemmalaget lyfte efter det fram många spelare i ett försök till en kvittering. Kvitetringen skulle aldrig komma och Arsenals stabila försvarsspel var för starkt för de trötta spelarna i Chelsea. Arsenal avancerade i och med detta till semifinal i cupen och det återstår att se vilka man får möta där.

Chelsea U21-Arsenal U21 0-1

Mål: 0-1 Benik Afobe (106).

Så spelade Arsenal:

Matthew Macey - Daniel Boateng, Semi Ajayi, Julio Pleguezuelo, Brandon Ormonde-Ottewill - Isaac Hayden, Kristoffer Olsson, Gedion Zelalem, Thomas Eisfeld, Ryo Miyaichi (74) - Benik Afobe.

Avbytare: Deyan Iliev, Zac Fagan, Glen Kamara, Jon Toral (74), Alex Iwobi.