Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Eisfeld spelade hela matchen när U21 kryssade.

U21 kryssade borta mot Norwich

lör 1 feb 2014 kl 17:43

Arsenal U21 såg ut att gå mot årets första seger mot Norwich på Carrow Road men en sen kvittering på straff gjorde att man bara fick med sig en poäng hem till London.

Arsenals U21-lag gästade under fredagen Carrow Road för ett ligamöte med Norwich. Steve Gattings mannar är fortfarande på jakt efter årets första seger och det såg länge ut som att den skulle komma igår men hemmalaget kvitterade sent på straff. I laget gjordes två ändringar då både Benik Afobe och Daniel Boateng lämnat klubben på lån så fick Austin Lipman och Tafari Moore chansen från start.

Arsenal skulle få en riktig mardrömsstart i denna match då Norwich redan efter tre minuters spel skulle ta ledningen. Jacob Murphy svepte in ett långt inlägg som Young rätt så enkelt kunde nicka in vid den bortre stolpen. Bara åtta minuter senare borde hemmalaget ha utökat sin ledning då Carlton Morris sprang sig helt fri men han lyckades inte hålla sitt avslut på mål. Efter en dålig start skulle dock Arsenal jobba sig in i matchen och börja skapa en del lägen på egen hand.

Kvitteringsmålet lät då inte vänta på sig men när det kom så var det med en hel del tur. Norwichs lagkapten, McFadden missbedömde en bakåtnick vilket Austin Lipman var vaken på och utnyttjade det genom att smita emellan och kunde rulla in bollen i öppet mål till 1-1. Målet gav Arsenal självförtroende och man dominerade spelmässigt under den resterande delen av den första halvleken.

Precis som i den första halvan utav matchen så var det The Canaries som inledde starkast. Redan i den 51:a minuten hade anfallaren, Murphy en nick som gick i en båge över Macey i målet och i ribban. Med lite otur där hade man återigen kunnat vara i underläge men istället skulle det bli Arsenal som fyra minuter senare tog ledningen. Thomas Eisfeld höll i bollen på vänsterkanten innan han serverade en bra pass till den överlappande, Brandon Ormonde-Ottewill. Vänsterbacken valde sedan att gå på ett mäktigt avslut som skulle visa sig vara lyckat och ge Arsenal ledningen i matchen.Även detta mål skulle höja Arsenal spelmässigt efteråt och man dominerade över Norwich som knappt lyckades skapa något på egen hand. Jon Toral och Thomas Eisfeld skapade tillsammans bra lägen där de egentligen borde ha avgjort matchen.

Istället skulle Norwich återigen jobba sig in i spelet och hade det inte varit för en viktig blcok av Kristoffer Olsson i den 86:e minuten så skulle en kvittering ha vart ett faktum. Det såg länge ut att bli en stabil seger men så sent som i den tredje tilläggsminuten skulle Norwich tilldelas en straff. Murphy höll sina nerver på rätt sida och satte straffen i nät bakom Matt Macey. Stor besvikelse för Steve Gattings mannar som alltså inte vunnit än under detta kalenderår.

Norwich U21-Arsenal U21 2-2

Mål: 1-0 Young (3), 1-1 Lipman (21), 1-2 Ormonde-Ottewill (55), 2-2 Murphy (93).

Så spelade Arsenal:

Matt Macey - Tafari Moore, Julio Pleguezuelo, Semi Ajayi, Brandon Ormonde-Ottewill - Isaac Hayden, Kristoffer Olsson - Ryo Miyaichi, Gedion Zelalem (46), Thomas Eisfeld - Austin Lipman.

Avbytare: Deyan Iliev, Zac Fagan, Jon Toral (46), Glen Kamara, Alex Iwobi.