Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Efter en sämre insats och poängtapp borta mot Southampton gäller det för Arsenal att komma på vinnande spår igen hemma mot Crystal Palace.

Inför: Arsenal-Crystal Palace

lör 1 feb 2014 kl 17:58

Arsenal är tillbaka i matchspel efter en vecka med överflöd av transfersnack. Crystal Palace gästar Emirates Stadium i ett Londonderby som är viktigt för båda lagen.

Efter en vecka som i princip handlat om allt annat än just det som Arsenal presterat på planen så är det återigen dags för match. Det väntar besök från Crystal Palace vilket betyder Londonderby på Emirates Stadium. Kim Källström blev som alla borde veta vid det här laget klar för en utlåning till Arsenal under resterande delen av säsongen igår. Rapporter idag säger dock att svensken har dragit på sig en ryggskada vid helgens träning med laget och det skrivs att han kan bli borta i månader. Självklart är det en oerhört tråkig nyhet för oss svenskar men det är inget som kan påverka laget negativt direkt.

Arsenal kommer senast från en kryssmatch borta mot Southampton i ligan på St. Mary´s Stadium. Prestationen var definitivt av det sämre slaget och med lite otur kunde man definitivt ha förlorat matchen. Dock så vände man underläge 1-0 till 1-2 på bara några minuter i inledningen av den andra halvleken efter mål av Olivier Giroud och Santi Cazorla. Tyvärr tappade man den ledningen lika snabbt som man fick den. Förhoppningsvis kan Tomas Rosicky som är tillbaka i matchform bidra med något som höjer laget igen till den nivå som krävs om man ska hålla sig kvar i toppen. Mathieu Flamini är avstängd i helgens derbymatch och missar även de två kommande ligamötena med Liverpool och Manchester United.

Crystal Palace befinner sig vid skrivande stund på en femtonde plats i Premier League och är därmed indragna i bottenstriden på riktigt. Den nedre halvan på tabellen är dock oerhört jämn och det skiljer bland annat endast två poäng mellan Stoke på artonde plats och Swansea på elfte plats. Palace kommer senast från en seger med 1-0 hemma mot Hull City. Bara tre dagar innan det åkte man dock ur FA-Cupen efter en uddamålsförlust borta mot Wigan. I Palace återfinns vår gamla bekanting Marouane Chamakh och detta blir hans första match på Emirates Stadium sedan han lämnade Arsenal.

Söndagens match är väldigt viktig precis som alla andra matcher men det gäller att komma tillbaka till den starka form man haft allt som oftast under de senaste veckorna. Allt annat än en seger är en stor besvikelse och någon typ av underskattning finns det inte plats för eftersom gästerna är i behov av varje poäng de kan få för att undvika att rasa i tabellen. Tyvärr får vi alltså inte se något utav Källström i helgen men förhoppningsvis kan övriga i laget ge oss en bra avslutning på veckan.

Up The Arsenal!

Statistik

  • Crystal Palace enda ligaseger borta mot Arsenal på fjorton försök kom för tjugo år sedan. Det var i oktober 1994 som Palace vann med 2-1 på Highbury.
  • Arsenal är obesegrade i sina tio senaste hemmamatcher, vilket inkluderar sju ligamatcher. Det senaste laget som lyckades vinna på Emirates var Chelsea i ligacupen i slutet av oktober förra året.
  • Försvarsspelet i Arsenal har under de senaste månaderna fungerat väldigt bra och just nu har man inte släppt in ett mål på hemmaplan under 456 minuter. Senast målet man släppte in på Emirates var Deulofeus kvittering för Everton i december.
  • Crystal Palace har tagit sexton av trettiotre möjliga poäng sedan Tony Pulis tog över laget i slutet av november.

Skador

Arsenal: Skadelistan har både fyllts på och tunnats av den senaste tiden. Tomas Rosicky ska vara tillbaka och redo för spel efter sin nässkada och Jack Wilsheres rehab går framåt och han är troligtvis tillbaka mot Liverpool nästa helg. Yaya Sanogo är även han på väg tillbaka och har tränat med laget. Aaron Ramseys vadskada är dock värre än vad man först befarade och han blir borta mellan 4-6 veckor. Kim Källström ansluter nu även han till skadelistan men det är oklart exakt hur länge han blir borta. Theo Walcott och Abou Diaby är sedan tidigare långtidsskadade.

Crystal Palace: Gästernas skadelista är inte lika lång och förutom Gabbidon och Parr som testas under matchdagen så är det tre spelare till. Dikgacoi, Thomas och Murray dras sedan tidigare av allvarligare skador.

Troliga startelvor

Arsenal: Wojciech Szczesny – Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Per Mertesacker, Kieran Gibbs – Tomas Rosicky, Santi Cazorla, Serge Gnabry, Mesut Özil, Lukas Podolski – Olivier Giroud.

Crystal Palace: Julian Speroni – Adrian Mariappa, Dean Moxey, Daniel Gabbidon, Damien Delaney – Joel Ward, Yannick Bolasie, Jason Puncheon, Mile Jedinak – Marouane Chamakh, Cameron Jerome.