Medlemmar: 8876 st.

Alex Oxlade-Chamberlain stod för två vackra mål när Crystal Palace besegrades.

Chamberlain sköt Arsenal i topp

sön 2 feb 2014 kl 20:49

Arsenal besegrade Crystal Palace i söndagens Londonderby på Emirates Stadium med 2-0. Alex Oxlade-Chamberlain fick chansen från start och stod för båda målen i matchen.

Efter en vecka fylld med transfersnack var det återigen dags för det viktigaste, spelet på planen och ny match för Arsenal. Derby på hemmaplan mot Crystal Palace och en vinst var oerhört viktig då det skulle betyda ligaledning inför matchen mellan Manchester City och Chelsea på måndag. Det skulle dock se lite halvkrampigt ut för Arsenal till en början då man inte lyckades komma fram till några bra mållägen i den första halvleken trots stort övertag. Tack vare ett tidigt mål i den andra halvleken av Alex Oxlade-Chamberlain släppte de värsta nerverna. Laget slarvade dock efter det under en period men man lyckades reta ut det och med en kvart kvar att spela skulle även Chamberlain göra sitt och lagets andra mål för dagen. Detta skulle betyda ny ligaledning och förhoppningsvis är den intakt efter måndagens stormöte på Eastlands.

Den första halvan utav matchen blev precis som väntat dominant av Arsenal vad det gällde det spelmässiga. Med ett bollinnehav på allt som oftast 80 procent och mycket sidledsspel framför offensivt straffområde fick gästerna jobba hårt i försvarsspelet. Dock så skulle mållägena utebli och man hade stora problem att ta sig förbi den enorma muren till backlinje som Crystal Palace ställde upp med. Publiken ropade gång på gång efter att spelarna skulle gå på ett avslut men istället försökte man spela sig igenom men sista passningen saknade ofta kvalité vilket stoppade de från att komma till avslutsläge.

Crystal Palace var själva inte helt ofarliga och stack upp ibland och var vakna på misstag från Arsenals sida. Marouane Chamakh som var tillbaka på Emirates Stadium såg laddad ut och var tillsammans med Cameron Jerome inblandad i det mesta som gästerna skapade på offensiv planhalva. Chamakh hamande i mitten utav halvleken i en duell, en-mot-en, med Laurent Koscielny och han lyckades ta sig förbi och blev nästan friställd med Szczesny i straffområdet. Dock var hans touch av den sämre klassen och bollen rann ifrån honom. Överlag kändes det dock som att spelarna i Arsenal hade respekt för marockanen och man var noggranna med att täcka upp när han hade bollen.

Det bästa läget som The Gunners skapade var på en frispark en bit utanför straffområdet. Mesut Özil lyfte in bollen med känsla och Laurent Koscielny gick omarkerad upp och nickskarvade bollen men Palace-keepern stod för en bra räddning och lyckades styra undan. Med tanke på det krampaktiga spelet och uteblivna chanser tror jag inte att undertecknad var ensam om att känna sig orolig när spelarna gick ut för pausvila.

Den där oroliga känslan bland supportrarna skulle dock dämpas snabbt i början av den andra halvleken. Efter ett fint uppspel hamnade bollen hos Santi Cazorla som befann sig till höger utanför straffområdet. Spanjoren drev inåt i banan innan han vackert lyfte bollen mot den bortre stolpen där Alex Oxlade-Chamberlain kom inlöpandes och dämpade ner bollen lite innan han lyfte den över den utrusande målvakten. Det var ett oerhört förlösande mål med tanke på hur viktig en seger var för dagen.

Dock så skulle spelet för Arsenals del sjunka en aning efter målet under en period. Flera spelare stod för individuella misstag och det lågt i banan vilket kunde ha lett till ett baklängesmål med lite otur. Crystal Palace hade spelet där ett tag och skakade samtliga i backlinjen framför Szczesny. Gästerna hade även ett gyllene läge till kvittering då Puncheon lyfte in ett inlägg från vänster som Bolasie nickskarvade vidare till Jerome som blev helt fristående på den bortre stolpen. Hans avslut gick turligt nog rakt på Szczesny i målet som dock gjorde sig stor och räddningen var av den bättre skolan.

Den räddningen var matchvinnande på flera sätt då det väckte laget och man skulle snart hitta tillbaka till det spel man hade under delar av den första halvleken. Detta berodde mycket på att Palace tvingades till att gå framåt med flera spelare och det öppnades stora ytor bakåt. Arsenal skulle snart utnyttja det på ett bra sätt genom att utöka ledningen till 2-0 i den 73:e minuten. Chamberlain väggspelade sig framåt på ett snyggt sätt med Giroud. Engelsmannen tog sedan saken i egna händer och tog sig in centralt i banan innan han gick på ett distinkt avslut som letade sig in precis bredvid den högra stolpen.

Målet var lite utav spiken i kistan då luften gick ur spelarna i Crystal Palace trots att det återstod en kvart kvar av matchen. Den kvarten handlade mest om Arsenal som kunde ha gjort ett tredje mål med lite mer skärpa framför boxen. Även om Palace stack upp några gånger med halvfarliga kontringar kunde man rätt så enkelt reda ut det och räkna in tre viktiga och stabila poäng som gör att man återigen är Top of the League.