Medlemmar: 6218 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kos är nöjd efter ännu en nolla.

Koscielny: Vi hatar att släppa in mål

mån 3 feb 2014 kl 19:15

2-0 vinsten mot Crystal Palace var lagets 18:e nolla för säsongen. Koscielny menar att det inte bara är försvararna som ska ha äran utan hela laget.

Koscielny har varit en av lagets starkaste spelare den här säsongen. Fransmannen har varit en stor faktor till att The Gunners bara släppt in ett mål på dom elva senaste matcherna.
- Laget behöver alla spelare på planen för att kunna göra vårat defensiva jobb. Det är viktigt eftersom det är lättare att vinna matcher om du inte släpper in något mål. Jag vet att alla försvarare i laget hatar att släppa in mål, så alla arbetar hårt för att inte släppa in några mål.

Koscielny pratar vidare om att matchen mot Crystal Palace då han upplevde den fysisk.
- Matchen var väldigt fysisk, i första halvlek var det en bra kamp där vi inte lyckades att göra mål. I andra halvlek så gjorde Alex (Oxlade-Chamberlain) mål tidigt och det gjorde att vi kunde spela mer avslappnat. När man leder så släpper det lite och det gjorde så att vi lättare kunde spela av matchen och få till 2-0 målet.

Arsenal har nu två svåra matcher mot Liverpool och Manchester United och Koscielny tror lagets prestationer under de närmsta två månaderna kommer avgöra säsongen.
- Februari är en viktig månad för oss. Säsongen är lång och alla andra lag kommer spela mot dom som utmanar om ligatiteln. Det är för tidigt att säga om vi kommer gå hela vägen i år. Det laget som är mest konsekventa kommer vinna, februari och mars månad kommer vara avgörande för våran del.