Medlemmar: 6340 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stängt - Per Mertesacker och Laurent Koscielny gillar att spika igen.

Mertesacker: "Vår statistik är lite overklig"

fre 7 feb 2014 kl 16:47

Arsenal har inte förlorat en match i Premier League när Per Mertesacker och Laurent Koscielny spelat tillsammans - sedan 22 januari 2012.

Det har gått två år sen sist som firma Mertesacker-Koscielny fick uppleva en förlust tillsammans, 2-1-förlusten mot Manchester United på Emirates.
Sedan har de spelat 31 matcher ihop och vunnit 22 av dem.
I de elva senaste hemmamatcherna har Arsenal bara släppt in 1 mål men Mertesacker kräver mer än bara iögonfallande statistik.
- Det låter inte riktigt för mig. När jag hörde det kändes det overkligt. Det är ju bra statistik och nu har vi något att bygga vidare på, säger han till Arsenal Player.

- Jag tycker vi har bevisat för folk som har kritiserat oss de senaste 2,5 åren att vi känner varandra mycket bättre nu och att vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi har ett bra partnerskap.
- Men när vi pratar mittbackar vill jag inte bara prata om oss två, utan vi måste nämna Thomas Vermaelen. Han är vår kapten och är väldigt viktig för oss alla i klubben. Han läser av situationer, han håller oss på tårna och har kommit tillbaka från en svår skada. Vår tränare kommer att rotera i laget nu de närmsta månaderna och det är viktigt att vi alla är i fysisk topptrim så vår goda form fortsätter.

Mertesacker och Koscielny spelade tillsammans för första gången i matchen mot Swansea som slutade 1-0 den 10 september 2011.
Den första av många matcher utan att släppa in mål. Den tyske landslagsmannen är allt annat än en kopia av sin mittbackspartner.
Men det ser han som en fördel.
- Vi har olika kvaliteter. Den ena av oss är mer rörlig och den andra har höjden och tyngden. Tillsammans passar våra kvaliteter bra ihop eftersom dagens mittbackar hanterar mer än bara höjdbollar och att nicka. Jag har spelat med många bra mittbackar men Laurent är en av de snabbaste, rörligaste och han hanterar alla sorters utmaningar han ställs inför.
- För mig är det väldigt enkelt att bredvid honom. Förhoppningsvis säger han samma sak när han pratar om mig sen. Vi utnyttjar varandras kunskap och kunnande på fotbollsplanen. Det är huvudingrediensen till framgång, tror jag.