Medlemmar: 8781 st.

Tungt - Arsenal hade sin värsta dag på mycket länge igår.

Arsenal rasade ihop på Anfield

sön 9 feb 2014 kl 12:51

Arsenal åkte till Liverpool för att plocka poäng och utöka serieledningen. Det blev en helt annan visa. Liverpool fick till en kanonstart och ledde med 4-0 efter 20 minuter. Matchen slutade till slut 5-1. Arsenals mål gjordes av Arteta på straff.

Det vankades stormatch på Anfield denna kalla februari lördag. Arsenal åkte till Liverpool i hopp om att kunna åka hem med tre poäng och en fortsatt serieledning. Liverpool, med Suarez och Sturridge i spetsen, ville stoppa serieledarna och bygga på sin fjärde plats. Allt var upplagt för en bra match.

Första Halvlek
Det gick fort. Redan i första minuten fick Liverpool frispark på vänsterkanten. Liverpool legendaren Steven Gerrard tog han om frisparken. Han slog in ett perfekt inlägg i området mellan målvakt och spelare. Där fanns Skrtel, som lyckades knä in bollen. Szczesny var på bollen, men skottet kom från nära håll så Arsenals målvakt hann inte reagera fullt.
I 8e minuten fick Monreal ett jätte fint läge. Özil slog en djupledsboll precis bakom Liverpools backlinje. Liverpools målvakt kom utrusande och lyckades slå i väg bollen, men den gick rakt på den egna medspelaren och höll på att studsa rätt för Monreal. Dessvärre gick den ut till en hörna istället.
Liverpool fortsatte att press högt mot Arsenal. Brendan Rodgers hade kommit upp med en plan för att stoppa Arsenals passningsspel.

Två minuter efter Monreals läge fick Liverpool en hörna. Gerrard tog hand om den fast situationen. Han hittade en fristående Skrtel som lyckades styra in den över Oxlade-Chamberlain som stod vi stolpen. Detta var Skrtels andra mål för kvällen, och Liverpool ledde med 2-0 efter 10 minuter. Anfield var elektriskt, medan Arsenal var förstummade.

Liverpool fortsatte pressa, och nästa läge kom inte långt efter. Suarez fick hämta upp bollen utanför straffområdet efter en Liverpool hörna. Målkungen drog till på volly och bollen gick turligt nog i stolpen för Arsenal, för Szczesny hade inte tagit den. Bollen studsade ut till en fristående Kolo Toure. Det gick så snabbt, så Toure hann inte få kontroll på fötterna. Skott gick precis utanför, trots att Toure hade ett öppet mål.

I den 17 minuten skulle det smälla igen. Liverpool kontrade, med Jordan Henderson i spetsen. Han hittade Suarez som i sin tur slog en diagonal passning ner till Sterling som fanns vid bortre stolpen. Den unge engelsmannen kunde enkelt styra in bollen i mål. Nu stod det 3-0 till Liverpool. Arsenal stod verkligen och sov. Ynka tre minuter senare så var det dags igen. Än en gång via en kontring. Coutinho slog en djupledsboll mellan Arsenals båda mittbackar. Där fanns en viss Daniel Sturridge. Han sprang ifrån Koscielny och kunde enkelt placera in 4-0 till Liverpool. Det var ridå för Arsenal, som hade vaknat på helt fel sida idag.
Arsenal var inte beredda på detta. Man såg hur många i laget redan börjat hänga med huvudet.
Trots det blev Arsenal mer solida efter 4-0 målet. Liverpool började spela lugnare och mer säkert. Wenger och Arsenal fick gå in i halvtid med 4-0 i baken.

Andra Halvlek
Arsenal kom ut med mer passion i andra halvlek. Laget satte hög press på Liverpool, men utan att egentligen lyckas. Sturridge fick det första läget för halvleken. Han fick ett inlägg från Sterling, men engelsmannen nickade bollen över ribban den här gången.

Det tog sju minuter av andra halvlek, sedan fick Liverpool fira igen. Arsenal gick för det, vilket ledde till att det var mer öppet defensivt. Det tog Sterling vara på. Den unge talangen hittade ett öppet läge och lyckades springa sig igenom Arsenals defensiv. Han kom fri med målvakten. Szczesny lyckades rädda det första skottet, men inte det andra som Sterling gjorde mål på. Detta var hans andra mål för kvällen, och Liverpools femte. Det målet tömde allt hopp som fanns kvar i Arsenals spelare.

Arsenal fortsatte ändå att försöka. Giroud nickade, Chamberlain sköt och Wilshere chippade, men Liverpools målvakt Mignolet hade inga problem med något utav skotten. Efter en timmas spel gjorde Wenger ett trippelbyte. Ut gick Giroud, Özil och Monreal - In kom Podolski, Rosicky och Gibbs. Det syntes att Wenger var väldigt missnöjd med laget.

The Gunners fick en straff med tjugo minuter kvar av matchen. Chamberlain satte fart i straffområdet. Han lyckades peta bort bollen innan Gerrard satte in sin glidtackling. Gerrard rörde aldrig bollen, bara spelare, och straffen var solklar. Arsenals ordinarie straffskytt, Arteta, fick kliva fram. Spanjoren satte straffen säkert i mitten utav målet. Arsenal fick tillslut sitt tröstmål.
Arteta hade även en farlig frispark. Han sköt den vid målvaktens stolpe. Mignolet var med på noterna och kunde behärskat rädda bollen.

Trots det så hade Liverpool fortsatt kontroll på matchen. Även fast laget gjorde fem mål, så borde det ha blivit fler i matchen om det inte vore för Szczesny i mål. Bland annat hade Suarez en farlig frispark från långt håll. Szczesny var med på noterna och kunde tillslut styra bollen över. Även Sterling hade ett läge för att göra ett hattrick i slutet av matchen, men även denna gången stod Szczesny i vägen.

Liverpool var det bättre laget för dagen. De hade kontroll på spelet och Brendan Rodgers taktik funkade fullt ut. The Gunners kommer kunna ta revansch nästa lördag. Då gäster Liverpool Emirates, men då handlar det om FA Cupen. Nu ligger Arsenals fokus på onsdag då Manchester United kommer på besök till London. Ännu en tuff match i ligan för Wenger och hans mannar.