Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En vecka sedan dessa herrar ställdes mot varandra på Anfield. Det är dags för Wenger att ta ut revansch och visa alla att detta Arsenal ska ta en titel denna säsong.

Inför: Arsenal-Liverpool

lör 15 feb 2014 kl 19:43

Nytt möte med Liverpool och denna gången hemma på Emirates Stadium. Det gäller att höja sig en nivå för att lyckas vinna och en vinst är något alla kräver. Up for the Cup!

För en vecka sedan ställdes Arsenal mot Liverpool på Anfield. Det slutade som vi alla vet i misär och hemmalaget var redan efter tjugo minuter uppe i en 4-0 ledning. När matchen blåstes av var ställningen hela 5-1 och Arsenals enda mål gjordes på straff utav Mikel Arteta. Försvarsspelet fallerade totalt och de flesta utav spelarna presterade långt under sin normala nivå. När Liverpool nu gästar Emirates Stadium för spel i FA-Cupen under söndagen finns det inte utrymme för samma dåliga insats om man vill ta sig vidare till nästa runda.

Arsenal kommer senast från ett mållöst hemmamöte med Manchester United där spelarna blev utbuade efter slutsignal. Det ska dock sägas att prestationen var på en bättre nivå än den i Liverpool och flera spelare såg återigen ut att ha hittat formen. Inför söndagens match är det oklart hur starkt laget som ställs på banan är. Det troliga är att det kommer göras en del förändringar i elvan med tanke på onsdagens möte med Bayern München i Champions League. En positiv ändring i truppen är i alla fall att Mathieu Flamini kommer in efter att ha avtjänat sina tre matchers avstängning.

Liverpool kommer till spel med ett enormt självförtroende. Som alla vet vann man förra helgens möte på Anfield med 5-1 och i princip hela laget var i stor form och kunde definitivt ha gjort ännu fler mål. I onsdags var man i London för att möta Fulham på Craven Cottage. Det skulle visa sig bli en betydligt tuffare match för de och två gånger under matchen var man i underläge. Man lyckades dock att komma igen och tack vare en sen tilldelad straff kunde Steven Gerrard skjuta hem tre poäng på övertid.

Matchen på Emirates på söndag är så enormt viktig för Arsenal på flera sätt. Dels så gäller det att hitta tillbaka till det vinnande konceptet som man har haft under större delar av säsongen för att ta med sig det in i Champions League på onsdag och framförallt i ligaspelet. FA-Cupen är även den troligtvis största chansen laget har till en titel detta år och lyckas man nu vinna och gå vidare till kvartsfinal finns det seriösa chanser till det.

Noteras ska göras att lottningen för en eventuell kvartsfinal i FA-Cupen görs innan söndagens match, närmare bestämt vid 16.30 innan matchen.

Up The Arsenal!

Statistik

  • Detta är det sjuttonde mötet lagen emellan i FA-Cupen. Arsenal har vunnit sju utav dessa och Liverpool fem.
  • Arsenal har vunnit FA-cupen tio gånger, senast 2005. Endast Manchester United har ett bättre facit med sina elva titlar i FA-Cupen.
  • Totalt sju gånger har Liverpool lyckats vinna turneringen. Senast var år 2006.

Skador

Arsenal: Den enda utav de som deltog i onsdagens match mot United som är tveksam till spel är Santi Cazorla som har legat sjuk några dagar. Han deltog dock i träning under lördagen så det finns chans till att han är med. Thomas Vermaelen väntas vara borta i ytterligare en vecka. Aaron Ramsey är tillbaka i början på mars. Kim Källström är fortfarande skadad men rykten inifrån klubben säger att han dock ska kunna vara tillbaka i träning under nästa vecka. Theo Walcott och Abou Diaby är sedan tidigare långtidsskadade.

Liverpool: Jordan Henderson och Glen Johnson kommer att genomgå sena tester inför matchen och se om de är redo för spel. Lucas Leiva, Mamadou Sakho och José Enrique kommer definitivt att missa matchen då dras med långtidsskador.

Troliga startelvor

Arsenal: Lukasz Fabianski – Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs – Mathieu Flamini, Jack Wilshere – Alex Oxlade-Chamberlain, Tomas Rosicky, Lukas Podolski – Olivier Giroud.

Liverpool: Simon Mignolet – Jon Flanagan, Martin Skrtel, Aly Cissokho, Kolo Touré – Steven Gerrard, Philippe Coutinho, Jordan Henderson – Raheem Sterling, Luis Suarez, Daniel Sturridge.