Medlemmar: 7545 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mathieu Flamini är laddad inför CL-mötet med Bayern München

Flamini: "Vi har drivkraften med oss"

tis 18 feb 2014 kl 12:15

Mathieu Flamini säger att söndagens vinst mot Liverpool har gett Arsenal extra drivkraft och motivation inför mötet med Bayern München i Champions League.

Mål från Alex Oxlade-Chamberlain och Lukas Podolski ordnade en nagelbitande 2-1-vinst mot Brendan Rodgers mannar i FA-cupen.
Flamini säger att med kommande match i Champions League var den vinsten otroligt viktig för Arsène Wengers gubbar.
- Givetvis ger det oss en drivkraft eftersom det är en väldigt viktig vecka. Det var också viktigt att vi kvalificerade oss för nästa runda av FA-cupen eftersom vi vill vara inne i vinnarspåret igen inför matchen mot Bayern München, säger han.

- Vi vet att matchen blir otroligt tuff då Bayern är ett väldigt bra lag men vi är Arsenal. Vi har höga ambitioner och vill vi gå vidare i turneringen måste vi göra ett bra resultat i första matchen på hemmaplan. Vi ska göra allt, ska spela så bra vi kan och få ett bra resultat.

- Jag vill inte prata om förra årets matcher mot dem (Bayern gick vidare efter regeln om bortamål) men vad jag kan säga att Arsenal är ambitiösa, vi slåss om ligatiteln, vi är fortfarande med i FA-cupen och vi ska göra allt för att kvalificera oss för kvartsfinal i Champions League. Nu är det viktigt att vi återhämtar oss på ett bra sätt efter varje match då vi har många kvar.

Flamini passade även på att hylla den franska ynglingen Yaya Sanogo som gjorde sin fulla debut i klubben och imponerade.
- Han spelade väldigt bra, säger han. Det var ingen lätt match för honom då han inte spelat på länge, men vilken match han gör!
- Han hjälpte laget på många sätt och vis och var väldigt bra offensivt. Till sist lyckades vi vinna matchen och så det är positivt för oss alla och jag är väldigt glad för hans skull.