Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hayden nätade, men U21 föll.

Förlust för U21 borta mot Reading

tis 18 feb 2014 kl 13:46

Under måndagskvällen lirade Arsenals ungdomar borta i U21-serien på Madejski Stadium mot Reading. Hemmalaget var bättre för kvällen och vann rättvist med 2-1.

Arsenals U21-lag åkte på en förlust med 2-1 borta mot Reading under måndagen trots stundtals bra spel. Steve Gatting gjorde två förändringar i startelvan mot det lag som kryssade 0-0 hemma mot Southampton senast. Julio Pleguezuelo var tillbaka i spel och det i sin vanliga mittbacksposition samtidigt som Gedion Zelalem kom in istället för Yaya Sanogo. Gatting valde att spela utan en given anfallare så Ryo, Jon Toral och Thomas Eisfeld fick friheten att ansvara för offensiven.

Arsenal öppnade matchen med att äga mycket av bollinnehavet men Reading tog sakta men säkert över och började pressa ner Arsenal i banan. Om det inte varit för en storspelande, Matt Macey i målet som stod för två fantastiska räddningar inom den första kvarten hade det varit uppförsbacke tidigt. Efter 27 minuter skulle dock även den engelska målvaktstalangen få vika ner sig. Jack Stacey i Reading skickade in ett inlägg från högerkanten som en omarkerad Tanner, på ett tillslag satte i nät.

Bara en liten stund senare skulle samma Tanner testa Macey igen. Denna gång på en skruvad frispark som Macey fick göra en större förflyttning på men lyckades rätta den på ett bra sätt. I den 33:e minuten kolliderade Arsenals, Tafari Moore och hemmalagets Shane Griffin rätt våldsamt och den unga högerbacken, Moore blev utburen på bår efter ett längre uppehåll med läkare på planen. Han ersattes av Zac Fagan. Till råga på det skulle även Reading utöka sin ledning fem minuter senare då Tarique Fosu-Henry spelade snett inåt bakåt till Tshibola som enkelt kunde sätta bollen lågt i nät.

Isaac Hayden stod strax därefter för en avgörande brytning på en Reading-spelare som höll Arsenal kvar i matchen och bara minuten innan paus skulle man lyckas få in en reducering och återigen var Hayden i fokus. Brandon Ormonde-Ottewill skickade in ett inlägg från vänsterkanten som hemmalaget inte riktigt lyckades få undan. Det tog alltså Hayden tillvara på och tryckte in 2-1 som var psykiskt viktigt precis innan pausvilan.

Den andra halvleken inleddes på ett mer öppet sätt och båda lagen började skapa lägen på löpande band. Reading testade Macey i målet direkt och han fick fortsatt prestera på en hög nivå för att hålla ställningen intakt. Arsenals bästa chans hittills kom i mitten utav halvleken då Ryo tog sig förbi sin försvarare innan han svepte in ett inlägg till Eisfeld. Tysken lyckades dock inte träffa bollen rätt på volley och bollen gick utanför.

Ugwu i Reading kom två gånger om nära till att göra sitt andra mål och Ormonde-Ottewill på vänsterbacken hade svårt att kontrollera honom. Spelet i slutskedet utav matchen bröts ofta på grund utav skador i något utav lagen och det förstörde rytmen i spelet i Arsenal som frustrerande fick acceptera att förlusten var ett faktum. U21 placerar sig nu på en fjortonde plats i Barclays Premier Reserve League.

Nu väntar en ny match på fredag för de flesta som deltog i måndagens match på Madejski Stadium. Charlton Athletic väntar på bortaplan i FA Youth Cup där en derbyseger och avancemang i turneringen står på spel.

Reading-Arsenal 2-1

Mål: 1-0 Tanner (27), 2-0 Tshibola (38), 2-1 Hayden (45).

Så spelade Arsenal:

Matthew Macey – Tafari Moore (35), Semi Ajayi, Julio Pleguezuelo (89), Brandon Ormonde-Ottewill – Kristoffer Olsson, Isaac Hayden, Gedion Zelalem (62) – Ryo, Jon Toral, Thomas Eisfeld.

Avbytare: Deyan Iliev, Zac Fagan (35), Glen Kamara (89), Alex Iwobi, Austin Lipman (62).