Medlemmar: 6110 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Chuba Akpom gjorde två assist i fredagens åttondelsfinal borta mot Charlton.

Nytt avancemang i FA Youth Cup

lör 22 feb 2014 kl 12:35

Arsenal är vidare till kvartsfinal i FA Youth Cup efter att man besegrat Charlton Athletic på bortaplan under fredagen. Chuba Akpom stod för dubbla assist till Alex Iwobi och Ainsley Maitland-Niles i 2-0 vinsten.

Arsenals ungdomar spelade under fredagen derby mot Charlton Athletic på Ebbsfleet Football Club i London. Det var åttondelsfinal i den prestigefyllda turneringen, FA Youth Cup och det skulle inte visa sig bli en lätt match för The Gunners. Josh Vickers storspelade i målet och tack vare två sena mål från Alex Iwobi och Ainsley Maitland-Niles kunde man avancera till kvartsfinal. En kvartsfinal som kommer att spelas mot Everton hemma på Emirates Stadium.

Första halvlek

Stämningen var god på Stonebridge Road inför matchen och Arsenal hade stöd från flertalet tillresta Gooners. Det var dock hemmalaget som skulle öppna matchen piggast och redan tidigt testade Charltons, Umerah Vickers i målet när han vek in från vänsterkanten och gick på avslut. Arsenals första målchans skulle komma först efter elva minuters spel och det var ett läge man borde gjort mål på. Jack Jebb lyfte in en frispark mot den bortre stolpen där en omarkerad Alex Iwobi stod. Anfallaren misslyckades dock totalt med sin nick som gick över mål från nära håll.

Charlton skulle dock få halvlekens bästa chans i den 40:e minuten. Edwards lyfte in en boll till Ahearne-Grant i straffområdet och han gick på ett klassfullt direktavslut. Josh Vickers stod dock för en fantastisk räddning och lyckades reda ut faran. Direkt efter det kontrade Arsenal och man kom hela vägen fram till straffområdet där Chuba Akpom gick på ett avslut som Harry Doherty i Charlton-målet fick fingrarna på och kunde styra undan.

Andra halvlek

Arsenal inledde den andra halvleken starkare och både Iwobi och Akpom på topp var heta inne i boxen. I den 60:e minuten ungefär skulle den förstnämnde vara nära att öppna målskyttet för Arsenal när Glen Kamara svepte in ett inlägg som han mötte med pannan men återigen misslyckades han med avslutet och målvakten kunde rätt enkelt rädda. Efter den chansen öppnade matchen upp sig allt mer och Josh Vickers i Arsenal-målet skulle få börja jobba allt hårdare.

Joshuea Umerah fick ett gyllene läge att ge Charlton ledningen när Arsenal flyttade upp sina mannar men glömde honom onside och han blev fri inne i straffområdet. Ett inlägg lyftes in till Umerah som bara behövde få bollen förbi Vickers men hans nick från nära håll gick turligt nog utanför. Josh Vickers skulle återigen stå i fokus med en kvart kvar att spela då han stod för en makalös räddning på Barnes avslut som var helt ren på den bortre stolpen.

Arsenal skulle dock vara det lag som tog ledningen och öppningsmålet i matchen kom först i den 79:e minuten. Chuba Akpom tog sig förbi sin försvarare och spelade bollen snett in bakåt till en framspringande, Alex Iwobi som välplacerat satte dit 1-0 till The Gunners. Josh Vickers stod fyra minuter efter det för sin bästa räddning för kvällen och den skulle bli matchavgörande när laget punkterade matchen med sitt andra mål i slutminuterna. Återigen stod Akpom för assisten när han spelade in till Ainsley Maitland-Niles som rundade målvakten och lade in bollen i öppet mål vilket betydde 2-0 och en plats bland de åtta sista i FA Youth Cup.

Charlton-Arsenal 0-2

Mål: 0-1 Iwobi (79), 0-2 Maitland-Niles (90).

Så spelade Arsenal:

Josh Vickers – Tafari Moore, Leander Siemann, Julio Pleguezuelo, Brandon Ormonde-Ottewill – Glen Kamara, Jack Jebb (84), Gedion Zelalem (75) – Ainsley Maitland-Niles, Alex Iwobi, Chuba Akpom.

Avbytare: Ryan Huddart, Tarum Dawkins (75), Elliot Wright, George Dobson (84), Austin Lipman.