Medlemmar: 8851 st.

Arsenal tog en stabil och viktig seger hemma mot Sunderland. Laginsatsen var av absoluta toppklass!

Arsenal krossade Sunderland

lör 22 feb 2014 kl 19:40

Arsenal stod för en oerhört bra laginsats när man besegrade Sunderland hemma på Emirates Stadium med hela 4-1. Olivier Giroud, Tomas Rosciky och Laurent Koscielny stod för Arsenals mål.

Sunderland kom på besök till Emirates Stadium för spel i Premier League under lördagseftermiddagen. Förspelet inför matchen handlade dock mest om presentationen utav Dennis Bergkamps staty utanför arenan. En utav de absolut största genom tiderna i klubben var själv på plats och hyllades stort dagen igenom. Matchen i sig dominerade Arsenal och Olivier Giroud var tillbaka från start och stod för två tidiga mål. Tomas Rosicky gjorde sedan ett mål som hade ett klassfullt förspel innan Laurent Koscielny spikade igen matchen med ett nickmål i den andra halvleken.

Arsenal tog tag i taktpinnen direkt och dominerade matchen från start. Det offensiva straffområdet omringades utav Arsenal-spelare och bollen trillades runt mellan lagdelarna på ett fint sätt. 1-0 lät inte heller vänta på sig och kom redan i den femte minuten när Olivier Giroud satte bollen i nät distinkt efter fint förspel utav Jack Wilshere. Laget fortsatte sedan att trumma på och pressade ner Sunderland i banan rejält. Gästerna från norr såg redan tidigt i matchen trötta ut och man undrar hur det skall gå för de i finalen utav Ligacupen nästa helg mot Manchester City på Wembley.

Det enda riktigt farliga läget som man kan säga att Sunderland lyckades skapa under den första halvleken var ett inlägg som styrde på en spelare och var nära att ställa Szczesny utan chans i målet. Annars handlade allt som sagt om Arsenal och flera spelare, däribland Santi Cazorla, Lukas Podolski och Olivier Giroud, såg oerhört pigga ut.
Sunderland och kanske framförallt Vito Mannone stod upp bra under en period och höll tätt bakåt men sedan skulle ett individuellt misstag knäcka dem. Vergini försökte hitta en medspelare med en ganska lös hemåt pass utan något lyckat resultat. Istället smet Olivier Giroud mellan och han peta bollen i nät bakom en utrusande Mannone. 2-0 och fransmannens tolfte mål för säsongen var ett faktum. Det betyder att han med tio matcher kvar att spela i ligan redan har gjort ett mer mål än han lyckades med under förra säsongens ligaspel.

Arsenal skulle även hinna med att göra ett tredje mål innan pausvilan och det var ett mål med stor klass och värt Bergkamps närvaro. Tomas Rosicky startade förloppet med bollen på högerkanten, passade sig fram med Wilshere och väggade sedan med Giroud innan han chippade bollen snyggt över Mannone och in i mål. 3-0 i paus och Arsenal stod för ett oerhört stabilt och energifullt spel.

Inför den andra halvleken gjorde båda lagen förändringar och i Sunderland byttes den gamla Arsenal-spelaren och svensken, Sebation Larsson in tillsammans med Giaccherini. I Arsenals fall valde man att ta ut Nacho Monreal och ta in Carl Jenkinson. Det betydde att Bacary Sagna flyttade över som vänsterback och Jenkinson övertog högerbacksplatsen.
Bytena blev till en inledning lyckade för Sunderland som kom in i spel som ett nytt lag och började skapa lite egna målchanser direkt. Per Mertesacker tvingades till dubbla panikrensningar från straffområdet och Szczesny stod för en fantastisk reaktionsräddning på ett bra avslut från Fabio Borini. Sunderland var även närmast att göra nästa mål i matchen, dock i fel ända utav planen. Ännu en gång var det Vergini som var nära att bli syndabock då han försökte rensa undan bollen men den gick åt fel håll och bara någon decimeter utanför den bortre stolpen.

Från den efterföljande hörnan skulle dock nästa mål i matchen komma. Laurent Koscielny kunde hyfsat enkelt och helt omarkerad hoppa upp och trycka in 4-0 med huvudet. Samme Koscielny byttes bara minuterna efter det ut då han fick skadekänningar, han ersattes utav Mathieu Flamini. Det betydde att Sagna återigen fick byta position i backlinjen, in centralt tillsammans med Mertesacker och Flamini togöver vänsterbacksplatsen där han spelat under vissa perioder genom sin karriär.

Sebastian Larsson var nära att reducera med en bra frispark från strax utanför straffområdet men även Arsenal var nära ytterligare ett mål när man ställde om snabbt och Wilshere satte inbytte, Serge Gnabry i ett friläge. Ett friläge som han dock inte lyckades förvalta utan sköt rakt på Mannone. Sunderland skulle få sista ordet i matchen när man lyckades reducera genom Giacheerini som satte ett snyggt avslut från distans. Detta var dock Arsenals eftermiddag, inget snack om saken, och ytterligare tre poäng hämtade.