Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olsson nätade när Arsenal gick vidare.

Arsenal till kvartsfinal i Youth League

ons 26 feb 2014 kl 16:11

Arsenal avancerade under tisdagskvällen till kvartsfinal i UEFA Youth League efter seger med 3-1 hemma mot Shakhtar Donetsk. Svenske, Kristoffer Olsson blev bland annat målskytt i matchen.

Arsenal spelade under tisdagskvällen åttondelsfinal i UEFA Youth League, ungdomarnas Champions League. Shakhtar Donetsk kom på besök till London och Borehamwood. Steve Gatting hade en väldigt stark trupp att tillgå med spelare som Serge Gnabry, Gedion Zelalem och Hector Bellerin. Kristoffer Olsson inledde matchen på bänken men byttes in i den 65:e minuten och gav Arsenal ledningen för andra gången i matchen fem minuter senare, det efter att Jon Toral tidigare öppnat målskyttet. Serge Gnabry punkterade matchen tre minuter efter Olssons mål. Detta betyder avancemang till kvartsfinalen där FC Barcelona väntar på bortaplan.

Första halvlek

Arsenal var laget som skapade matchens första riktiga målchans och det efter sju minuters spel. Glen Kamara svepte in ett inlägg från vänster till Chuba Akpom som sprungit sig fri från sin försvarare. Dock så lyckades han inte få sitt nickavslut på mål. Två minuter senare kom man ännu närmare när Ainsley Maitland-Niles var först på en andraboll och gick på ett avslut som gick via ribban och över. The Gunners öppnade klart starkast som ni märker och samme, Maitland-Niles hade ett gyllene läge att öppna målskyttet i matchen när Akpom serverade honom en boll snett bakåt i straffområdet men skottet var av dålig kvalité och gick utanför.

I den 24:e matchminuten skulle dock Arsenal ta en välförtjänt ledning genom Jon Toral. Shaktar-spelarna misslyckades med att rensa undan en hörna slagen utav Serge Gnabry och bollen hamnade då hos spanjoren. Han valde att gå på ett avslut mellan två försvarare som lyckades leta sig igenom och in i hörnet utav målet. 1-0 to The Arsenal!

Efter detta vaknade dock gästerna upp en del och började skapa lite på egen hand. Mykyta Adamekno i Shakhtar drev mot Hector Bellerin innan han sköt lågt strax utanför Deyan Ilievs bortre stolpe. Även i den 36:e minuten hade gästernas, Vyacheslav Tankovskiy ett bra avslut som gick precis utanför ramen. Det ukrainska laget tog över allt mer desto längre matchen led och med bara en minut kvar att spela skulle man få ett psykologiskt kvitteringsmål. Zinchenkos långa frispark hamnade hos den omarkerade, Boryachuk på den bortre stolpen som rätt så enkelt kunde trycka in en volley bakom Iliev.

Andra halvlek

Båda lagen inledde den andra halvleken bra och skapade flertalet lägen för att ta ledningen. Serge Gnabry briljerade i Arsenal när han tog sig förbi tre försvarare innan han gick på ett avslut som flög strax över mål. I den 58:e minuten stod Deyan Iliev för en kvalificerad räddning på Sobols frispark.

Den räddningen skulle visa sig bli avgörande bara minuten senare då Arsenal återtog ledningen. Toral serverade Akpom med en öppnande passning och anfallaren fick en bra touch som tog honom förbi målvakten som tvingades dra ner den engelska forwarden. Domaren hade inget val utan blåste direkt för straff. Den nyligen inbytte, Kristoffer Olsson fick chansen från elva meter och förvaltade den väl genom att sätta bollen i motsatt hörn som målvakten gick åt.

Bara tre minuter senare skulle man även utöka ledningen genom Serge Gnabry. Ett fint förspel med många passningar som utbyttes mellan spelare i Arsenal slutade med att Sarnavskiy tvingades till en dubbelräddning i Shakhtar-målet. Gnabry var dock framme och tog hand om den andra returen han släppte och tryckte in 3-1 målet. Detta gav Arsenal andrum inför slutskedet i matchen då ukrainarna flyttade upp allt fler spelare och pressade för en reducering.

I upprepade försök för ett nytt mål från Shakhtar stod Arsenal upp bra defensivt och håll de borta från att komma till avslut från nära håll. Med sju minuter kvar av matchen skulle dock Glen Kamara åka på en utvisning efter att ha fått sitt andra gula kort i matchen. Det var dock en utav få missöden under kvällen för Steve Gattings mannar som kunde räkna in ännu en seger denna säsong och konstatera att man har en resa till Katalonien som väntar den 11:e mars.

Den svenske målskytten, Kristoffer Olsson berättar i en intervju för Arsenal Sweden om matchen, sin egen insats och den kommande matchen i Barcelona.
- Otroligt skön vinst! Vi visste innan matchen att Barca väntade borta om vi vann så det taggade nog alla lite extra. Shakhtar var dock ett bra lag och vi hade det ganska jobbigt i perioder med deras kontringar och även med underlaget som inte var det bästa. Kul att komma in och hjälpa laget att vinna matchen, stod ändå 1-1 när jag kom in och sen var jag delaktig i både 2-1 och 3-1 så det var skönt eftersom jag var bänkad på grund utav saker som hänt utanför planen. Nu ser vi fram emot Barcelona borta som säkert kommer bli en riktigt svår och tuff match men det ska bli grymt kul!

Arsenal-Shakhtar Donetsk 3-1

Mål: 1-0 Toral (24), 1-1 Boryachuk (44), 2-1 Olsson (70) (straff), 3-1 Gnabry (73).

Så spelade Arsenal:

Deyan Iliev - Hector Bellerin, Julio Pleguezuelo, Leander Siemann, Brandon Ormonde-Ottewill - Glen Kamara, Gedion Zelalem (65) - Jon Toral, Serge Gnabry, Ainsley Maitland-Niles - Chuba Akpom.

Avbytare: Josh Vickers, Tafari Moore, Arinse Uade, Kristoffer Olsson (65), Jack jebb, Austin Lipman, Alex Iwobi.