Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sol Campbells bok dör han anklagar FA för att vara rasister kommer garanterat att skapa debatt i England.

Campbell till attack mot FA: "Rasister"

sön 2 mar 2014 kl 09:59

Sol Campbell är på gång att släppa sin självbiografi. Där anklagar den förre mittbacken FA för att vara rasister. "Hade jag varit vit hade jag varit kapten för England i tio år", säger han.

Sol Campbell slutade spela fotboll 2011. Innan dess hade mittbacken en mycket framgångsrik karriär. Han lämnade Tottenham för Arsenal 2001 i en mycket kontroversiell och uppmärksammad övergång och med The Gunners spelade Campbell hem två ligatitlar och tre FA-cuper.
Det blev även 73 landskamper.

Nu är Campbell på gång med en självbiografi - där går mittbacken till hård attack mot det engelska fotbollförbundet FA.
Han kallar dem "institutionally racist" och säger:
- Hade jag varit vit hade jag varit kapten för England i tio år. Det är så enkelt. Jag tror att FA önskade att jag hade varit vit. Jag hade trovärdigheten och kvaliteten att vara kapten. Jag var alltid i hjärtat av försvaret och var sedan början av min karriär lagkapten, säger han till Sunday Times som fått läsa boken.

Vidare säger Campbell att han inte tror på någon förändring för Englands svarta spelare.
- Jag tror inte det för de vill inte ha det så. Det är okej att ha svarta lagkaptener och spelare som har föräldrar från olika länder i U18 och U21, men inte i A-landslaget. Michael Owen valdes som kapten före mig. Jag tänkte "Vad är det som händer här? Jag tror inte att FA ville att jag skulle ha en talan ... det var pinsamt. Jag har frågat mig själv många gånger varför jag inte blev kapten. Alltid kom samma svar. Och det var min hudfärg"

Sol Campbells bok kommer att heta Sol Searching och släpps den 10 mars.