Medlemmar: 8706 st.

Joachim Löw kramar om Özil.

Özil prisad - och utbuad

tor 6 mar 2014 kl 13:25

Före matchen fick Mesut Özil ta emot pris som bästa tyska spelare under 2013, under matchen assisterade han Mario Götze till segermål, men när han byttes ut buades Arsenalspelare ut.

Det var full fart kring Mesut Özil igår kväll när Tyskland mötte Chile i en träningslandskamp i Stuttgart.
Före avspark fick Özil ta emot ett pris från den tyska landslagssupporterklubben som deras val till bästa spelare under 2013.
På Instagram tackade Arsenalspelare och skrev "Thanx to my fans. Great honour to get the award before the game. I really appreciate it !! Mesut".

I den första halvleken av matchen var det Özil som passade fram till Mario Götze som gjorde matchvinnande 1-0.
Tyskarna gjorde ingen stor match och det var Chile som var det bättre laget.
Men slutresultatet blev 1-0 till Löw mannar.

När Özil byttes ut strax före slutsignalen buades han ut av delar av den tyska publiken. Han har även haft det tufft om öronen senaste tiden i Arsenal.
Efteråt har den tyska landslagsledningen kommenterat situationen.
- Jag förstår inte visslingarna. Jag tycker att det är skamligt att en spelare som Mesut väljs ut. Jag hade hoppats på en annan support för en sådan här match, sa Oliver Bierhoff.
Förbundskapten Joachim Löw (som erkände att tyskarna var dåliga):
- Vi var inte kapabla att dominera matchen.

Fakta om gårdagens träningslandskamper:

Tyskland v Chile 1-0
Mål: Mario Götze.
Arsenalspelarna: Både Per Mertesacker och Mesut Özil spelade från start. Özil assisterade Götze till tyskarnas vinstmål i den första halvleken innan han byttes ut minuten före slutet. Mertesacker spelade hela matchen, som dominerades av Chile, Lukas Podolski fick även han lite speltid på slutet av Joachim Löw. Han byttes in mot Götze i den 83:e minuten.

England v Danmark 1-0
Mål: Daniel Sturridge
Arsenalspelarna: Både Jack Wilshere och Nicklas Bendtner spelade från start. Båda byttes ut i den andra halvleken. Alex Oxlade-Chamberlain byttes in med 13 minuter kvar i matchen som avgjordes när Liverpools Daniel Sturridge gjorde den enda målet.

Tjeckien v Norge 2-2
Mål: Tomas Rosicky, Matej Vydra, Tarik Elyounoussi, Mårten Gamst-Pedersen.
Arsenalspelarna: Tomas Rosicky spelade första halvlek för tjeckerna och gjorde matchens första mål redan efter elva minuter.

Polen v Skottland 0-1
Mål: Scott Brown
Arsenalspelarna: Wojciech Szczesny spelade alla de 90 minuterna medan Lukasz Fabianski satt på bänken.

Frankrike v Holland 2-0
Mål: Karim Benzema, Blaise Matuidi.
Arsenalspelarna: Laurent Koscielny spelade inte alls på grund av en lättare lårskada. Bacary Sagna och Olivier Giroud gjorde korta inhopp på slutet i matchen.

Spanien v Italien 1-0
Mål: Pedro.
Arsenalspelarna: Santi Cazorla spelade de sista sju minuterna på Vicente Calderon i Madrid.

U21
Yaya Sanogo spelade 56 minuter för det franska U21-landslaget som slog Vitryssland med 1-0 och Carl Jenkinson spelade 90 för England som besegrade Wales med 1-0.