Medlemmar: 8835 st.

Arsenal lyckades inte rubba Bayern den här gången heller.

Arsenal utslaget ur CL

ons 12 mar 2014 kl 01:03

Arsenal lyckades inte med någon bragdvändning på Allianz Arena och är därmed utslagna ur Champions League. Bayern München hade god kontroll matchen igenom och det blev aldrig någon riktig nerv i mötet som slutade 1-1.

Arsenal stod inför säsongens hittills tuffaste uppgift när de på tisdagskvällen promenerade ut på Allianz Arena. För att hålla sig kvar i Champions League behövde Londonlaget vända ett 2-0 underläge mot de tyska mästarna, Bayern München. En uppgift som blev allt för svår. Tyskarna hade god kontroll matchen igenom och Arsenal var aldrig riktigt nära.

Wenger valde en offensiv elva från start. Oxlade-Chamberlain tog Flaminis plats vilket gjorde att Arteta fick sköta rollen som defensivt ankare tämligen ensam. Vermaelen klev ut på vänsterbacksplatsen och både Koscielny och Giroud var tillbaka i startelvan. Men i den första halvleken lyckades inte bortalaget utnyttja sina offensiva pjäser särskilt mycket, det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen.

Bayern München hade gjort sin läxa. I förra säsongens möte på tysk mark gjorde Giroud 1-0 efter endast tre minuter vilket ingöt självförtroende i Arsenal. Nu var det istället ett Bayern München som såg till att snabbt få greppet om spelet och tryckte Arsenal långt ner i banan. De visade upp vårdat passningsspel och det var tydligt att tyskarna inte ville bjuda gästerna på några lägen.

Särskilt många lägen skapade dock varken tyskarna eller engelsmännen. Arsenals backlinje var, som så ofta, solid och stod emot bra när bortalaget försökte komma igenom. Robben hade ett par lägen och Martinez stötte in Thiagos frispark i mål, men det blev korrekt avvinkat för offside. De små offensiva försök Arsenal hade stod ofta Oxlade-Chamberlain för. Engelsmannen fortsatte att visa upp det fina spel han visade prov på mot Everton i helgen. När domaren blåste av den första halvleken hade det helt klart varit mest Bayern München men resultatet var fortfarande 0-0 och hoppet levde för gästerna.

I halvtid byttes Özil ut till förmån för Rosicky. Den andra halvleken inleddes med en fortsatt dominans från Bayern München. Och till slut orkade inte heller Arsenal stå emot. I den 55 matchminuten vek Ribery in från vänsterkanten. Fransmannen hittade Schweinsteiger i boxen som tryckte in 1-0 till tyskarna. Nu var uppförbacken ännu brantare för Arsenal.

Men gästerna svarade direkt. Bara minuten senare fick Podolski en boll att löpa på längs vänsterkanten. Han vann, regelrätt eller inte, duellen med Lahm och kunde därefter promenera in i straffområdet och dundra upp 1-1 intill den första stolpen. Minuterna efter målet var Arsenals bästa period i matchen. Nu vågade Londonlaget lyfta laget något mer och skapade också mer offensivt. The Gunners började också sätta högre press i tyskarna uppspelsfas, något som tidigare hade saknats.

Arsenal chansade nu något mer i försvarsspelet och tyskarna ruskade av sig nervositeten och kom sakta men säkert in i matchen igen. Mandzukic fick ett kanonläge att verkligen punktera matchen när Thiago hittade honom med ett fint inspel. Men kroaten fumlade något med bollen och en storspelande Fabianski kunde få tag i bollen. Engelsmännen försökte att få till en slutforcering men hade det tufft. På stopptid rev Koscielny ner Robben i straffområdet och domaren blåste straff. Inbytte Müller tog hand om straffen men Fabianski räddade.

Det blev aldrig någon riktig nerv i matchen. Arsenal hade behövt en liknande start på matchen som förra säsongen för att verkligen tro på en vändning. Men tyskarna var för svåra och spelade mer eller mindre av kvällens match. Men för Arsenal gäller det att se 1-1 resultat som en bra prestation. Inte många lag åker till Allianz Arena utan att förlora och kanske kan man få den självförtroende-boost som vinsten på samma arena förra säsongen gav. Det kan behövs inför slutspurten av både Premier League och FA-cupen.