Medlemmar: 8519 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det är NLD imorgon.

Krönika: Imorgon är det dags igen

lör 15 mar 2014 kl 13:27

Marcus Thapper beskriver i denna krönika om sina känslor inför säsongens andra hatderby.

Det är dags för den match som innebära både himmel och helvete för oss Arsenalsupportrar; det är återigen ett mycket viktigt och känsloladdat derby mellan Arsenal och Tottenham. Det är dags för Arsenal att vinna sin första ligamatch på White Hart Lane sedan år 2007. Det är ett sargat och skadedrabbat Arsenal som beger sig mot Tottenhams arena imorgon. Skadelistan är lång, och det är många viktiga spelare som saknas.

Med bara två segrar på de senaste sex ligamatcherna, med ett uttåg ur Champions League och med en förlust mot Stoke i den senaste matchen i Premier League har det till och från den senaste tiden sett knackigt ut för Arsenal. Efter matchen mot Tottenham fortsätter det med svårspelade matcher mot Chelsea, Manchester City och Everton i tre av de närmsta fyra matcherna. Det är i det här läget en vinst i derbyt skulle kunna göra skillnad. En vinst i morgon, och vi kan haka på Chelsea, Liverpool och City i toppstriden. En förlust imorgon, och vi är helt plötsligt nära att återigen dras in i en strid om fjärde plats.

Det är nu Arsenal ska visa varför det är världens vackraste lag, och det är trots dessa motgångar det är dags för den första vinsten på White Hart Lane på sex och ett halvt år. Skador och tidigare insatser ska i denna match inte spela någon roll, för det är Arsenal mot Tottenham. Om jag fick välja en enda match som Arsenal inte får förlora, då är det den här. Att vinna mot Tottenham är för mig, och många andra Arsenalsupportrar, den finaste känslan som finns. Ge oss den känslan imorgon.

Come On You Gunners!