Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Olivier Giroud fira igen mot Tottenham?

Inför: Tottenham - Arsenal

sön 16 mar 2014 kl 02:37

Ett skadedrabbat Arsenal möter ett formsvagt Tottenham i ett stekhet derby på White Hart Lane, där Arsenal hoppas dryga ut sitt försprång ner till ärkerivalen.

Derbyt och slaget om Norra London mellan Arsenal och Tottenham brukar historiskt sett vara väldigt underhållande och innehålla en massa mål för båda lagen, vilket ofta är det som är tjusningen med derbyn. Försvarsspel och taktiskt spelande glöms oftast bort i intensiva matcher som denna. Faktum är dock att Arsenal har vunnit tidigare möten den här säsongen med 1-0 i Premier League på Emirates och 2-0 i FA-cupen, också på Emirates. Tottenham har alltså gått nollade från båda matcherna men kanske kan det bli ändring på det när man kommer hem till White Hart Lane.

En hel del saker har hänt sen det första mötet mellan dessa två lag i Ligan den här säsongen. T.ex fanns ingen Mesut Özil i Arsenal under det första mötet (blev klar dagen efter) och Andre Villas Boas tränar inte längre Tottenham. Den "nye" Tim Sherwood har dock redan hunnit prova på hur det är att förlora mot Arsenal och Arsene Wenger, i FA-cupmötet i januari. Nu hoppas Spursfansen på revansch - en välbehövlig sådan för att nå Champions League som får anses som det stora målet för säsongen för Spurs. Förlust här mot ärkerivalen och det ser inte bara tufft ut i ligan, utan Tim Sherwood lär få utstå än mer kritik än han redan får. 

Tottenham kommer från en tung förlust i Europa League med 1-3 hemma mot Benfica och kommer närmast i ligan från en 0-4 förlust på Stamford Bridge mot Chelsea. Så räkna med att det är ett taggat lag som hoppas studsa tillbaka och visa sina supportrar att man är ett lag som hör hemma i toppen av Premier League - och när passar det bättre att göra det än just mot ärkerivalen Arsenal?

För Arsenals del är läget inte lika bekymmersamt där man kommer från ett oavgjort resultat mot Bayern Munchen på Allianz Arena. Inget att skämmas för. Desto värre ser det ut i sjukstugan, som bara blir större och större. Det senaste är att Mesut Özil blir borta minst tre veckor och en comeback för Aaron Ramsey väntas dröja någon vecka till. Jack Wilshere missar också minst en månads spel. Även om formen är helt okej för Gunners så verkar skadorna inte försvinna, utan snarare bli värre. Startelvan ser fortfarande rätt så stark ut för Arsenal men bänken håller inte Chelsea eller Manchester City-klass för närvarande, så förhoppningsvis lyckas Arsenal undgå nya skador i fortsättningen. Kul för oss svenskar är att Kim Källström sägs vara med i matchtruppen till den här matchen så kanske, kanske får vi se Kim Källström debutera i det stekheta Londonderbyt.

Det faktum att båda lagen kommer från tunga förluster i ligan talar för att det här blir en fajt vi sent kommer att glömma, och med ungefär samma förutsättningar hos båda lagen - Arsenal måste vinna om titelchansen ska hållas vid liv, liksom Tottenham måste vinna för att drömmen om Champions League ska leva ända in i det sista. ALLT talar för att det här borde bli ett härligt och svängigt derby.

COYG!

Statistik

  • Arsenal har inte vunnit någon av sina fem senaste matcher på White Hart Lane. Två oavgjorda och tre förluster.
  • Tottenham har bara gjort 16 mål på 14 hemmamatcher den här säsongen. Lägst av alla på den övre halvan av tabellen.
  • Arsenal har bara vunnit två av sina senaste sex matcher i ligan.

Skador

Tottenham:Mycket snack om Arsenals skadeproblem. Tottenham räknas också som ett av ligans mest skadedrabbade lag. Erik Lamela, Vlad Chiriches, Etienne Capoue och Michael Dawson missar alla matchen med skador. Även Moussa Dembele, Emmanuel Adebayor och Kyle Walker är tveksamma till spel och kommer alla att testas sent. Positivt för Spurs är att Danny Rose och Gylfi Sigurdsson är tillbaka och är med i truppen.

Arsenal:Ja, vart börjar man? Spelare som definitivt missar derbyt är: Theo Walcott, Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Abou Diaby, Kieran Gibbs och Mesut Özil. Nacho Monreal förväntas vara tillbaka i matchtruppen liksom Kim Källström. 

Troliga startelvor

Tottenham
Lloris
Walker - Kaboul - Vertonghen - Rose
Lennon - Sandro - Paulinho - Eriksen
Adebayor - Soldado

Arsenal
Szczesny
Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal
Arteta, Flamini
Oxlade-Chamberlain, Rosicky, Cazorla
Giroud