Medlemmar: 5990 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cheers Gooner - Arsene Wenger tackar Spurstränaren Tim Sherwood.

Wenger: "Det var en väldigt viktig seger"

mån 17 mar 2014 kl 11:16

Arsène Wenger pratade med media efter den otroligt viktiga vinsten mot antagonisterna Tottenham på White Hart Lane i gårdagens Norra London-derby.

Om vinsten:
- Det var en väldigt viktig vinst. Vi var pressade att vinna eftersom det var en viktig match. Vi gjorde första målet tidigt i matchen och eftersom vi inte lyckades göra ett mål till fick vi fokusera på att försvara ledningen stora delar av matchen. Man måste säga att Tottenham spelade bra, de satte mycket press på oss stundtals. Enligt mig hotade dem oss vid några tillfällen och vi behövde försvara oss extra bra för att stå emot deras anstormningar. Eftersom vi inte fick det andra målet var det en väldigt jämn match. Men i slutändan är det tre sköna poäng vi fick med oss hem.

Om Mertesacker och Koscielny:
- De var exceptionella matchen igenom. De var det även mot Bayern tycker jag. Efter att Vermaelen kom in avslutade vi matchen med tre mittbackar och Tottenham skapade inte så mycket efter det.

Om mittbackarnas samarbete:
- Alltid bra. De var tvungna att spela på topp då Emmanuel Adebayor alltid spelar bra mot oss. Han gjorde en bra match så vi behövde göra en ännu bättre match defensivt. Och såklart går det genom våra två mittbackar.

Om banden mellan spelarna och supportrarna:
- Man kliver in i omklädningsrummet och man vet att de tre poängen idag betydde mycket. Vi hade en mindre bra dag på jobbet mot Stoke och jag tror det satt kvar lite i våra bakhuvuden. Om vi skulle vara kvar i titelracet så var denna vinsten så viktig. Våra bortafans har varit fantastiska redan från start denna säsongen.

Om titelkampen:
- Vi har kommit lite närmare Chelsea nu och det gör matchen nästa vecka ännu mer viktig. Vi är fyra poäng bakom, en match mindre spelad och vi har spelat två bortamatcher i rad eftersom matchen mot Swansea blev flyttad så vi har fem matcher på hemmaplan kvar.

Om att nästa två matcherna är mot direkta rivaler:
- Nästa match är som sagt viktig. Vi har haft tre matcher nu på kort tid där det har varit full fokus. I matcherna mot Everton, Bayern och nu Tottenham har vi varit mentalt förberedda. Därför tycker jag att våra försvarare varit extremt bra dessa matcher och de lyckades hålla fokus i 90 minuter i varje match.

Om han pratat med Nicklas Bendtner:
- Nej inte än, jag ska prata med honom på tisdag. Han mådde inte så bra så vi träffas på tisdag.

Om Rosickys mål:
- Det kommer ingå i min samling av fantastiska mål. Det sa jag till Tomas också då han inte är någon van målskytt och han överraskade alla. Han hade inte ens tid att inse vad han gjorde innan den satt i nät. Det var ett ofattbart mål.

Om målet är med i hans topp-5: