Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

George Graham som var manager för Arsenal under nio år pratar ut om Özil och Chamberlain.

George Graham pratar Özil & Chambo

mån 17 mar 2014 kl 22:42

Arsenals tidigare tränare och spelare jämför Mesut Özils situation med Bergkamps inledning i Arsenal. Sedan hyllar han även Alex Oxlade-Chamberlains insats mot Bayern München.

Mesut Özil började strålande i Arsenal, men har under en längre period haft svårt att komma upp i samma nivå. Ett mål och en assist mot Everton i FA-cupen antydde att den tyska landslagsmannen var på väg tillbaka, men mot Bayern München fick han kliva av planen på grund av skada.
En hel del kritik har riktats mot Arsenals rekordvärvning, något som fått George Graham, tidigare både spelare (1966-1972) och manager (1986-1995) för Arsenal, att reagera.
- Många kända spelare kommer till Premier League och upplever att det höga tempot, det fysiska spelet, är väldigt tufft och jag tror att det tar ett tag att acklimatisera sig. Jag kommer ihåg när Dennis Bergkamp kom, till och med han hade problem. Jag tycker att han (Özil) har talang, det är inget snack om saken. Enligt mig är han är en av de mest talangfulla spelarna i Europa, men jag tror att han behöver lite mer tid för att acklimatisera sig.

Avslutningsvis berömmer den gamle stortränaren Oxlade-Chamberlain för hans fina insats på Allianz Arena:
- Fantastiskt! Han har kommit tillbaka från sin skada bra, han älskar att komma in i målområdet från det centrala mittfältet. Jag tycker att han var enastående, låt oss se om han kan fortsätta så.