Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Serge Gnabry gjorde Arsenals första mål under tisdagens kvartsfinal.

Respass för U19 i UEFA Youth League

ons 19 mar 2014 kl 12:47

Arsenal är ute ur UEFA Youth League efter en händelserik kvartsfinal borta mot FC Barlcelonas ungdomar. Serge Gnabry och Chuba Akpom stod för Arsenals mål.

Arsenals ungdomar spelade under tisdagskvällen en underhållande kvartsfinal borta mot Barcelona I UEFA Youth League. Matchen visades live på Eurosport och intresset för drabbningen var stort. Det skulle visa sig bli en oerhört dramatisk match med dubbla straffmissar och hela sex mål. Hemmalaget tog ledningen efter en halvtimmes spel men Arsenal replikerade genom Serge Gnabry tio minuter senare. Fem minuter in i andra halvlek tog Barca åter ledningen och Arsenal som spelade med tio man sedan en tid tillbaka fick jobba hårt. Med sju minuter kvar av matchen skulle dock Chuba Akpom trycka in en kvittering. En kvittering som tyvärr bara skulle hålla i några minuter då laget från Katalonien alltså på nytt tog ledningen och hann även med att utöka den. Respass för ungdomarna trots en väl genomförd match. Saker och ting ser ändå lovande ut inför framtiden.

Första halvlek

Arsenal öppnade matchen starkt och styrde spelet till en inledning. Barca-spelarna fick mest springa runt och jaga boll när The Gunners rullade den mellan lagdelarna. Både Serge Gnabry och Stefan O´Connor hade lägen till att ge laget ledningen innan man skulle tilldelas en straff och en fantastisk möjlighet till ett öppningsmål. Chuba Akpom var det som blev fälld innanför straffområdet men svenske, Kristoffer Olsson fick chansen från elvameter. Trots att han vanligtvis är en väldigt säker straffskytt skulle han tyvärr missa denna som gick i stolpen och ut.

Hemmalaget fick energi från detta och började komma igång med lite eget spel nu. El Haddadi är turneringens ledande målskytt men han var väldigt osynlig i matchinledningen. När Arsenal väl gjorde ett misstag i backlinjen var han där och tog tillvara på det direkt. Stefan O´Connor försökte rensa undan bollen från straffområdet men tog lite väl lång tid på sig. Han träffade El Haddadi istället och bollen styrdes in i nät.

Barcelona hade strax därefter ett gyllene läge att utöka ledningen genom Adama Traore men istället skulle det bli Arsenal som med bara minuter kvar av den första halvleken lyckades få in en kvittering. Jon Toral som tidigare kommit till Arsenal från just Barcelonas akademi serverade en underbar genomskärare till Serge Gnabry och han gjorde inget misstag framför mål. Tysken firade tillsammans med Chuba Akpom och tystade publiken på Mini Estada. 1-1 var ställningen i paus.

Andra halvlek

Den andra halvan av matchen inleddes som en mardröm för The Gunners. Traore som tidigare missat ett bra läge fick en ny chans i ett friläge mot Deyan Iliev och han satte den säkert i nät vilket gav ny ledning för Barca. Efter timman var spelad hade de även chanser till både ett och två nya mål. Först sköt Kaptoum över från bara några meters håll inne i straffområdet och strax därefter skulle man få en ännu bättre möjlighet. El Haddadi petade sig förbi Iliev i ett friläge och den flernationella målvakten drog ner honom i samma situation. Straff tilldelad och rött kort på Arsenal-målvakten. Här valde man att ta ut Gedion Zelalem och in kom Josh Vickers i mål. Han behövde inte göra mycket på straffen då den sköts över utav Godswill.

Med en man mindre och underläge var det nu rejäl uppförsbacke för Arsenal. Man flyttade upp allt mer folk i banan och Barca var tillbakapressade något enormt under en period. Tack vare bra tålamod och högt bolltempo lyckades man, med sju minuter kvar, få in ett kvitteringsmål. Brandon Ormonde-Ottewill tog sig förbi på vänsterkanten och spelade in ett lågt inlägg mot första stolpen där Chuba Akpom kom framstormandes och bokstavligen tryckte in bollen till 2-2. Hela laget firade tillsammans vid läktaren där ungefär femton tillresta Gooners satt. Kristoffer Olsson som var kapten för dagen mannade på publiken ytterligare och känslan var riktigt bra inför slutminutrarna.

Den känslan skulle snabbt visa sig vara felaktig då Barca lyckades både återta och utöka ledningen på bara ett fåtal minuter. Arsenal kapitulerade totalt och man kunde snabbt konstatera att deras tid i årets upplaga av UEFA Youth League var över. Det rådde total besvikelse bland spelarna efteråt och inte så konstigt det kanske då man så sent som i lördags även åkte ur Premier League U21 Cup hemma mot Reading. Nu får man sikta in sig på U21-serien och även FA Youth Cup där man är vidare till semifinal mot Chelsea.

Barcelona U19-Arsenal U19  4-2

Mål: 1-0 El Haddadi (32), 1-1 Gnabry (43), 2-1 Traore (50), 2-2 Akpom (83), 3-2 Kaptoum (89), 4-2 Traore (90).

Så spelade Arsenal:

Deyan Iliev – Hector Bellerin, Stefan O´Connor, Julio Pleguezuelo, Brandon Ormonde-Ottewill – Gedion Zelalem (61), Kristoffer Olsson, Jon Toral (84) – Serge Gnabry (71), Chuba Akpom, Ainsley Maitland-Niles.

Avbytare: Josh Vickers (61), Tafari Moore, Leander Siemann, Renny Smith, Jack Jebb (71), Alex Iwobi (84), Austin Lipman.