Medlemmar: 4587 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det omdiskuterade röda kortet var en av många saker som gick fel för Arsenal.

Chelsea förnedrade Arsenal - vann med 6-0

lör 22 mar 2014 kl 16:35

Det stora toppmötet på Stamford Bridge blev ingen rolig historia för Arsenal som skämde ut sig totalt och tappade viktiga poäng i kampen om ligatiteln.

Ett toppmöte väntade på Stamford Bridge där Arsenal hoppades knappa in på Chelsea i toppen. Så blev det inte - det blev en mardröm för Arsenal och Arsene Wenger.

Första halvlek

Det var en minst sagt händelserik start på matchen där Arsenal tidigt tog tag i bollinnehavet och skapade, bara efter några minuter, en riktigt bra chans där Rosicky hittade Giroud med en fin djupledspassning. Giroud försökte placera bollen lågt ner i bortre hörnet, men Cech räddade och Chelsea kontrade. En kontring som gick snabbt - och bra. Formstarke Samuel Eto'o såg att det fanns yta på högerkanten och smög in lite i straffområdet innan han vände upp med sin vänsterfot och snyggt placerade bollen i bortre hörnet. Szczesny var några fingertoppar ifrån att nudda skottet men det gjorde han inte och Chelsea hade fått en drömstart på matchen.

Bara två minuter efter ledningsmålet skulle nästa mål komma. Ett slarvigt och ofokuserat Arsenal kunde se Andre Schürrle enkelt placera in bollen i bortre hörnet och Szczesny gjorde inte ens en tendens till att försöka ta bollen, utan skyllde istället på att han var täckt. Chelsea ledde med 2-0 efter bara sju minuter spelade och Liverpool-vibbarna på Anfield började komma mer och mer. Mycket bättre skulle det heller inte bli för Gunners.

I den 15.e minuten sker en sådan bisarr och pinsam situation att det knappt känns värt att gå in på. Eden Hazard skjuter ett skott inne i straffområdet som är på väg att gå någon halv meter utanför målet, MEN skottet tar på Chamberlains hand och straffen är solklar - och röda kortet med, enligt domare Andre Marriner - som visar ut Kieran Gibbs. Ja, KIERAN GIBBS. Inte nog med att det blir straff och rött kort, det är även fel spelare som går ut. Chamberlain går även fram till domaren och säger att det var han och inte Gibbs, men på något vänster väljer Marriner att visa ut Gibbs som inte ens var i närheten av Chamberlain i den situationen. Straffen då? Givetvis i mål. Eden Hazard satte säkert 3-0 till Chelsea mitt på mål och allt gick emot Arsenal under den tiden.

Efter den chocken valde Wenger att sätta in Vermaelen istället för Podolski för att säkra defensiven lite. Det gick bra till en början, men i den 42.a minuten skulle även 4-0 komma. Den inbytte Fernando Torres hittade snyggt Oscar några meter från mållinjen, och den lille brasilianaren hade inga problem att uttöka förnedringen. Efter en halvlek stod det 4-0 till Chelsea och Wengers 1000:e match som Arsenaltränare hade kunnat börja bättre.

Andra halvlek

Arsenal gjorde två förändringar till den andra halvleken för att förhoppningsvis sätta stopp på Chelsea en aning. Jenkinson och Flamini byttes in och det såg lite bättre ut defensivt för Gunners, som inte gjorde några som helst initiativ till att gå framåt utan helt fokuserade på att hålla nere siffrorna istället för att bli totalt förnedrade. Det hände inte så mycket under den första kvarten i andra halvleken. Chelsea hade såklart mer bollinnehav men såg inte ut att gå så värst mycket för ett femte mål. Men tillslut skulle det ändå komma. Oscar sköt ett halvdåligt skott men Szczesny stod för en tabbe och styrde bollen i nät istället för till kanten.

Inte vad Arsenal behövde. Försvaret såg äntligen lite bättre ut men så är det målvakten som gör bort sig och uppförsbacken blev ännu längre och jobbigare. Efter 5-0 målet kom även 6-0 några minuter efter. Den nye Mohamed Salah fick även han göra sitt första mål i PL, efter en på tok för hög backlinje från Arsenal hade Salah all tid i världen att rulla in 6-0, och det hade egyptiern inga problem alls att göra.

Mycket mer än så hände inte, men Chelsea var helt klart närmare 7-0 än Arsenal var att reducera. Matchen slutade 6-0 (!) till Chelsea, som drygar ut sin serieledning ner till (åtminstone) Arsenal. Från ett Arsenal-perspektiv en av dem värsta insatserna under säsongen som kommer bli svår att glömma för Arsenalspelarna.