Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Chelsea vann stort och Marriner visade ut fel spelare ...

Krönika: Arsenal räcker inte till

sön 23 mar 2014 kl 17:22

Mötet mot Chelsea kändes som en ”upp-till-bevis-match” för The Gunners. Att laget klarar av ”måste-matcher” mot jumbolag och mittenlag i ligan, det har de bevisat i år.

Därför är vi äntligen med i toppen av ligan och med tanke på alla skador som har drabbat Arsenal under säsongen så är det en stark prestation, långt över de förväntningar jag hade inför den här säsongen.
För att inte bara vara med och slåss om topp-4-placeringarna, för att verkligen vara med och slåss om den efterlängtade pokalen, krävs även vinster mot de övriga toppgiganterna i ligan. Där räcker inte Arsenal till.

0-2 i hemmamötet mot Chelsea, 3-6 mot Manchester City borta, 1-5 borta mot Liverpool och nu 0-6 mot Chelsea. 17 insläppta mål totalt i bortamatcherna mot våra ligakonkurrenter. Det håller inte! Det håller inte för att vara med och utmana om en ligatitel.
Finns det något annat lag som drabbas av så många skador som Arsenal?
Hur hade det sett ut om Aaron Ramsey, Theo Walcott, Jack Wilshere och Mesut Özil hade kunnat spela hela säsongen utan skador, bara för att nämna några?

Det är, till syvende och sist, dessa skador som fäller Arsenal. Vi har helt enkelt inte tillräckligt bred trupp, som så många har konstaterat, inte bara denna säsong utan flera säsonger bakåt. Våra spelare matchas hårt i alla cupmatcher och ligamatcher, Wenger har inte tillräcklig bredd för att kunna vila spelare och rotera på fler positioner. Vi har inte heller tillräcklig bredd för att kunna täcka upp för de spelare som skadas eller är avstängda.

Chelsea behövde till matchen mot Arsenal avvara Willian, Ramires och David Luiz. Brassarna är inga dussinspelare, men laget presterar ändå på topp. Eto´o fick dessutom avbryta matchen p.g.a. skada efter tio minuter, men då kunde Mourinho istället plocka in Fernando Torres, det var ingenting som påverkade lagets insats på planen. De har en helt annan bredd och många fler spetsspelare.
Jag kan heller inte låta bli att fundera hur säsongen hade sett ut om Arsenal hade lyckats med att utnyttja Suarez utköpsklausul, om Wenger hade lyckats värva Liverpools målspruta. inför säsongen.

Arsene Wenger är ansvarig för spelartruppen, det ligger på hans ansvar att skapa en trupp med såväl bredd som spets, för att Arsenal ska kunna återta tronen och vara med och utmana om titlar i Europa. Det har Wenger misslyckats med i alltför många säsonger. Snart har det gått 9 år med titeltorka.
Efter dagens debacle känns en ligatitel långt borta och då får vi ställa vårt hopp till FA-cupen, där Wigan väntar i en kommande semifinal.

Arsene gjorde idag sin 1000:e match för Arsenal, en dag han förmodligen vill glömma illa kvickt, då laget blev överkört och hemmafansen hyllade sin Mourinho matchen igenom. Kommer Wenger få fortsatt förtroende att leda laget? Vilken plan finns det för att öka bredd och spets, bli mer aktiva på spelarmarknaden, vara med och slåss om titlar i Europa?