Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Chuba Akpom stod för tre mål under måndagens derbyseger hemma mot West Ham i U21-serien.

Årets första ligavinst för U21

tis 25 mar 2014 kl 07:58

Arsenal U21 tog årets första vinst i en ligamatch när man under måndagseftermiddagen tog emot West Ham på träningsanläggningen. I segern stod bland annat Akpom för ett hattrick och Kristoffer Olsson blev målskytt.

Efter nederlag och respass i både U21 Cup och UEFA Youth League var det idag dags för Arsenals U21-lag att åter gå in i seriespelet. Detta gjorde man genom att ta emot West Ham i ett Londonderby på träningsanläggningen vid London Colney. Chuba Akpom som under helgen återkallades till Arsenal från sin utlåning till Coventry City skulle precis som vanligt producera mål och denna gång skulle han mäkta med ett hattrick. Hans första mål kom just efter endast åtta minuter och ni börjar nog redan där förstå att anfallaren är i bra form. Utöver han stod även vårt svenska framtidshopp, Kristoffer Olsson och Zak Ansah för varsitt mål när laget lyckades ta sin första ligaseger under detta kalenderår.

Första halvlek

Spelarna i U21 var på jakt efter sin första ligaseger sedan den 12 november när man idag sparkade igång matchen mot West Ham. Laget inledde på ett bra sätt med energifyllt spel. Det öppnande målet lät inte heller vänta på sig och kom redan efter åtta minuters spel. Brandon Ormonde-Ottewill stod för förspelet innan han serverade Chuba Akpom som kunde sätta dit 1-0 till Arsenal.

Gästerna från östra London skulle efter detta hitta in i matchen mer och började pressa ner Steve Gattings mannar i banan. Efter en period av bra spel skulle även The Hammers få sitt kvitteringsmål. Brown vann bollen vid utkanten av straffområdet och gick på ett lågt avslut som hittade in i nät bakom Deyan Iliev. Bara minuten senare nådde Brown högst upp på en hörna och nickade i ena stolpens insida.

Arsenal hittade efter detta tillbaka till sitt fartfyllda spel som man hade i inledningen och man kunde flytta upp allt fler spelare på offensiv planhalva. När halvtimman var spelad skulle man återta ledningen i matchen och det genom en svensk mittfältare vid namn Kristoffer Olsson. Från utsidan av straffområdet gick han på ett lågt och välplacerat skott som gick hela vägen in i mål. Alex Iwobi och Chuba Akpom orsakade stora problem för West Hams försvar under slutet av halvleken men man lyckades stå emot ännu ett baklängesmål.

Andra halvlek

West Ham var det lag som fick bästa möjliga start i den andra halvan av matchen. Efter endast två minuter spel hade man återigen kvitterat och det genom Brown som även gjorde lagets första mål. Det fick troligtvis spelarna i Arsenal att vakna för svaret från The Gunners kom bara lite mer än sextio sekunder senare. Jon Toral levererade en fin genomskärare till Akpom som blev nedgjord i straffområdet och domaren valde att blåsa för straff. En straff som anfallaren själv tog hand om och säkert satte i nät till 3-2.

Efter det var tysken, Thomas Eisfeld nära att utöka ledningen två gånger om men trots fortsatt bra spel från Arsenal skulle gästerna återigen kvittera. I den 79:e minuten fick Hammers-spelaren, Potts in ett skruvat avslut i nät bakom Iliev. Det var nu bara tio minuter kvar av matchen men det skulle bli tio minuter fyllda med drama.

Anfallaren, Zak Ansah gjorde comeback sedan en längre tids skadefrånvaro och han skulle med nio minuter kvar ge Arsenal ledningen på nytt i matchen. Något ögonblick senare skulle även ledningen utökas och Chuba Akpoms hattrick vara ett faktum. Anfallaren satte bollen i nät från nära håll vilket säkrade årets första seger för Arsenal i Barclays U21 Premier League.

Arsenal U21-West Ham U21 5-3

Mål: 1-0 Akpom (8), 1-1 Brown (17), 2-1 Olsson (30), 2-2 Brown (47), 3-2 Akpom (49) (straff), 3-3 Potts (79), 4-3 Ansah (81), 5-3 Akpom (84).

Så spelade Arsenal:

Deyan Iliev – Leander Siemann, Semi Ajayi, Isaac Hayden, Brandon Ormonde-Ottewill – Jon Toral, Gedion Zelalem (73), Kristoffer Olsson – Thomas Eisfeld, Chuba Akpom, Alex Iwobi (73).

Avbytare: Matthew Macey, Glen Kamara (73), Jack Jebb, Zak Ansah (73), Austin Lipman.