Medlemmar: 8806 st.

Tungt tapp - Flamini gjorde självmål i slutminuten och Arsenal fick bara 2-2 mot Swansea

Usel insats - och nya poäng tappade

ons 26 mar 2014 kl 01:08

Arsenal var på väg mot en ytterst välbehövlig trepoängare men lyckades göra självmål i slutminuten hemma mot Swansea och tappade två viktiga poäng.

Det var ett pressat Arsenal som klev ut på Emirates Stadiums gröna matta.
Kraftigt sargat efter stjärnsmällen på Stamford Bridge i lördags - och kraftig vingklippta i och med alla skador.
Arsene Wenger, som kört någon form av min silenzio stampa efter 0-6-förlusten mot Chelsea, gjorde två ändringar i startelvan: Thomas Vermaelen och Mathieu Flamini in - Laurent Koscielny och Lukas Podolski ut.

Som vanligt när Arsenal är dåligt så är det väldigt dåligt. Den här kvällen var inget annorlunda. Helt nedtryckta i skorna skulle Wengers lag resa sig, visa styrka och vända storförlusten till seger.
Hur startar det då?
Jo, Swansea kan snyggt kontra in 0-1 när Wilfried Bony kommer före Thomas Vermaelen och nickar in ledningsmålet till gästerna från Wales.
Första halvlek var under all kritik. Alex Oxlade-Chamberlain, som trots att han var usel mot Chelsea, fick nytt förtroende hade bästa Arsenalläget, men det var stillastående, fantasilöst och trögt.
Swansea kunde utan att förta sig det minsta gå till vila med en till synes rättvis 0-1-ledning.

Inledningen av den andra halvleken var inte ett dugg bättre. Wenger kastade in Lukas Podolski tidigt istället för "Oxen" som återigen gjorde en blek figur. Tysken sprang mest och gjorde ingenting, precis som hela Arsenal, till den 73:e minuten.
Då kom Kieran Gibbs runt fint på vänsterkanten och skickade i bollen i boxen där Podolski snyggt på volley kunde göra sitt sjunde mål för säsongen och kvittera.
Arsenal fick plötsligt syre.
Och kom minuten efter i nästa attack.
Den här gången var det Podolski som med en fin boll in i straffområdet hittade Olivier Giroud som sköt 2-1 till Arsenal.

Efter vändningen ville Wenger säkra upp. Han gav Kim Källström chansen för första gången i Arsenaltröjan på det centrala fältet. Svensken fick elva minuter och gjorde ett helt okej inhopp.
Och trots den överlag genomusla insatsen såg det ut som The Gunners skulle gå mot tre mycket viktiga poäng i jakten på täten/jakten från de jagande.
Men det gick inte alls.
För när klockan var på väg att ticka upp mot 90 lyckades Per Mertesacker rensa bollen på Mathieu Flamini som styrde den i eget mål och Swansea hade kvitterat.