Medlemmar: 7639 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Flamini gjorde Arsenals mål i 1-1 matchen mot Manchester City.

Delad pott i stormötet på Emirates

lör 29 mar 2014 kl 22:22

Mathieu Flamini kvitterade och fixade en poäng i stormötet med Manchester City. Arsenal var närmast segern i slutet men 1-1 får ändå ses som ett rättvist resultat.

Arsenal tog under lördagskvällen emot Manchester City i ett stormöte på Emirates Stadium. Allt handlade om att repa mod och hitta tillbaka till någon slags positiv trend. Till en inledning skulle detta inte se positivt ut då City var det lag som tog lite av kommandot i matchen och lyckades även ta ledningen innan tjugo minuter var spelade. Arsenal jobbade sig dock in mer och mer i matchen efterhand och rätt så tidigt i den andra halvleken skulle utdelningen komma. Mathieu Flamini avslutade med klass på ett studsande inlägg från Lukas Podolski. Efter det hade båda lagen chanser att sätta ett vinnande mål men trots en del dramatik skulle det sluta med delat pott och ett 1-1 resultat.

Första halvlek

Även om det inte var lika våldsamt så pressade City tillbaka Arsenal i banan en del i öppningen utav matchen. Man flyttade upp allt fler spelare i offensiva positioner och framförallt lyckades man spela sig förbi på Arsenals vänsterkant gång efter gång. Pablo Zabaleta fyllde på flitigt i anfallen och bidrog till ett öppnande spel kring Kieran Gibbs som hade en tuff inledning på matchen.

Arsenal var dock inte helt utspelade. Detta var en betydligt bättre start än den man fick i förra helgens match på Stamford Bridge och i den tolfte minuten hade man rop efter en straff. Tomas Rosicky tog sig in i offensivt straffområde och föll i en duell med tidigare nämnde, Zabaleta. Domare, Mike Dean friade dock och reprisen visade att han nog hade rätt ändå. Hur som helst var det gästerna från Manchester som var det bättre laget i matchinledningen och deras kreativa anfallsspel skulle leda fram till öppningsmålet i den nittonde minuten. Podolski tappade bollen centralt i banan och David Silva startade igång ett snabbt anfall. Spanjoren hittade snart ut till Edin Dzeko som gick på ett avslut i stolpen. Bollen studsade sedan rakt ut och var tillbaka hos Silva som rätt så enkelt kunde raka in bollen i öppet mål.

Arsenal hade strax därefter en boll i nät från Mathieu Flamini men han vinkades korrekt av för offside. Efter det hände det inte allt för mycket under den första halvleken som överlag var ganska temposvag och chansfattig. När man gick ut till halvtidsvilan var dock Arsenal det laget som låg i framkant spelmässigt och det var något man skulle spinna vidare på till den andra halvan av matchen.

Andra halvlek

Den andra halvleken skulle bli betydligt mer intressant och underhållande än vad den första var. Manchester City inledde med att vara fruktansvärt nära en utökning av sin ledning när Szczesny släppte en retur rakt på Mertesackers ben och först var den nära att hamna mitt framför fötterna på Dzeko och sedan rullade den bara någon centimeter från den ena stolpen.
Wengers mannar har ända sedan poängtappet mot Swansea fått utstå en hel del kritik för att inte vara tillräckligt starka mentala eller att truppen inte innehåller några riktiga ledare. Arsenal skulle genom tålamod jobba fram en kvittering och när den väl kom gjordes målet av lagets troligtvis starkaste karaktär. Lukas Podolski tryckte in ett lågt och studsande inlägg från vänster som Mathieu Flamini mötte upp strax ovanför straffpunkten. Fransmannen fick till ett klassfullt avslut som skulle leta sig in i nätmaskorna bakom Joe Hart. Detta var hans andra mål för Arsenal sedan återkomsten i somras.

Efter detta handlade allt om The Gunners under en period. Strax efter timman var spelad av matchen kunde Lukas Podolski ha gett laget en ledning. Hans skott från vänster i straffområdet gick mellan benen på Hart men fick en liten touch på hälen och gick utanför. Gästerna var överlag väldigt tillbakadragna under den andra halvan men när man väl stack upp i anfall gjorde man det med fart och kreativitet ofta styrt av Yaya Touré och Samir Nasri.

Under de tio sista minutrarna av matchen var det jämnt på alla plan och det skapades lägen åt båda håll. Santi Cazorla försökte som så många gånger tidigare svepa sig igenom motståndarens lagdelar och nyligen inbytte, Chamberlain trummade på från centralt mittfält. City var tillbakapressade en del men lyckades bryta några gånger och ställa om i farliga kontringar.

Matchen skulle dock sluta i ett likaresultat. Hade Arsenal fått tio minuter till att spela på kanske ett mål hade kommit men nu blev så inte fallet. Efter den senaste veckans kritik stod laget ändå upp bra idag och presterade någorlunda som ett topplag skall göra.