Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thomas Eisfeld blev Arsenals enda målskytt när U21 under måndagen spelade borta mot Bolton.

Förlust för U21 borta mot Bolton

tis 1 apr 2014 kl 17:14

Arsenals ungdomar gästade under måndagen Country Ground i de nordvästra delarna utav England för ett möte med Bolton. Trots att man tog ledningen i matchen efter timman var spelad skulle det tillslut bli förlust.

Arsenals ungdomar spelade under måndagen borta mot Bolton på Country Ground i ligan. Detta efter att man så sent som i fredags lirade på White Hart Lane mot Tottenham och förlorade med 2-0. Lagets självförtroende låg alltså inte på topp och coach, Steve Gatting valde trots detta endast att göra två förändringar i startelvan. Zak Ansah och Hector Bellerin klev in från start och det istället för Austin Lipman och Alex Iwobi. Under måndagens möte med Bolton skulle det dock bli tysken, Thomas Eisfeld som gjorde Arsenals enda mål och matchens första efter en timmes spel. Denna ledning skulle bara hålla i sex minuter innan hemmalaget kvitterade. Med fem minuter kvar att spela skulle man även lyckas ta ledningen till 2-1 och det skulle bli matchavgörande och ge Bolton tre välförtjänta poäng.

Första halvlek

Starten på matchen på Country Ground var väldigt öppen och båda lagen skapade lägen. Matt Macey i Arsenals mål slängde ut bollen rakt på Lester i Bolton som dock inte kunde förvalta läget bättre än att han sköt utanför. I den 14:e minuten serverade Jon Toral som så många gånger tidigare denna säsong en bra genomskärare till Zak Ansah som tog sig förbi sin försvarare innan han avslutade över mål. Strax därefter hade även Isaac Hayden ett skott över mål.

En fin kombination mellan Hector Bellerin och Gedion Zelalem på högerkanten ledde fram till ett inlägg från den förstnämnde. Inlägget var dock något för hårt och smet förbi den framrusande Ansah. I den 35:e minuten stod Bellerin åter för ett bra inspel när han spelade snett inått bakåt från kortlinjen till Thomas Eisfeld. Tyskens skott gick dock rakt på Bolton-keepern och han lyckades blocka enkelt.

Den bästa möjligheten för Arsenal under den första halvleken kom med en minut kvar när Bellerin återigen fick yta på högerkanten. Han spelade in bollen bakåt till sin landsman, Toral som med ett bredsidoskott tvingade målvakten till en bättre räddning.

Andra halvlek

Arsenal inledde den andra halvan utav matchen lika starkt som avslutade den första. Två minuter in i spelet igen så var det Haydens tur att få yta på högerkanten och slå ett inlägg. Hans inspel gick till Zak Ansah som testade ett volleyskott som dock gick en bit utanför. Brandon Ormonde-Ottewill skapade på egen hand lagets nästa läge i matchen när han vek in från vänsterkanten och avslutade mitt på mål.

Dominansen som laget hade under inledningen av den andra halvleken skulle äntligen betala av sig precis efter timman var spelad. Jon Toral löpte in med bollen från höger och sköt ett skott som målvakten tvingades släppa en retur på. Returen gick rakt ut till Hector Bellerin vars inlägg var perfekt placerat till den framlöpande, Thomas Eisfeld som satte dit huvudet och nickade in 1-0 för Arsenal.

Detta fick hemmalaget att vakna och inom sex minuters spel var ställningen lika igen. Bolton vann bollen långt ner i banan och kontrade snabbt och kvalitativt. Efter en snabb djupledsboll och ett osjälviskt framspel från Zach Clough till Lester kunde den sistnämnde sätta kvitteringen.

Arsenal försökte efter det flytta upp fler spelare i offensiva positioner och pressa för ett vinnande mål. Man lyckades många gånger hitta in bakom Boltons försvarslinje men i avslutslägena saknade man skärpa och målet uteblev. Istället skulle man straffas för den ineffektiviteten med fem minuter kvar att spela. Kellet i hemmalaget vann bollen till vänster om Arsenals straffområde och fick rätt så enkelt kliva in i boxen och vänsterbacken gjorde inget misstag framför mål. Hans avslut gick förbi Macey och in i det bortre hörnet. Bolton borde även ha gjort ett tredje mål i matchen bara några minuter senare men när domaren blåste för full tid var det fortfarande 2-1 och The Trotters kunde räkna in tre välförtjänta poäng på grund utav sin effektivitet.

Detta var Arsenals andra raka förlust i U21-serien och med endast fem matcher kvar utav säsongen placerar man sig nu på en 18:e plats utav 22 lag, dock med några färre matcher spelade än övriga närliggande lag. Imorgon, onsdag väntar det ett hett derby för U18 på hemmaplan och förhoppningsvis kan man få revansch efter fredagens derbyförlust på White Hart Lane i U21-serien. Utöver de vanliga ligamatcherna väntar även ett dubbelmöte med Chelsea i semifinalspelet utav FA Youth Cup. Första matchen mot Chelsea spelas den 10:e april borta på Stamford Bridge med en retur på Emirates Stadium en vecka senare.

Bolton U21-Arsenal U21 2-1

Mål: 0-1 Eisfeld (61), 1-1 Lester (67), 2-1 Kellett (85).

Så spelade Arsenal:

Matthew Macey – Hector Bellerin, Semi Ajayi, Leander Siemann, Brandon Ormonde-Ottewill – Glen Kamara – Thomas Eisfeld, Gedion Zelalem (81), Isaac Hayden, Jon Toral – Zak Ansah (77).

Avbytare: Ryan Huddart, Austin Lipman (77), Dan Crowley (81), Jack Jebb, Alex Iwobi.