Medlemmar: 8783 st.

Crowley kunde inte förhindra en derbyförlust.

Tung förlust för U18 i hemmaderbyt

ons 2 apr 2014 kl 22:27

Arsenals U18-lag spelade under onsdagen ett North London Derby mot Tottenham. Gästerna från N17 var det lag som dominerade matchen igenom och vann med klara 3-1.

Arsenals ungdomar föll för andra gången på mindre än en vecka mot ärkerivalen, Tottenham Hotspurs. U18-laget tog emot Spurs hemma på träningsanläggningen under onsdagseftermiddagen och på grund av att U21 spelade så sent som i måndags så tvingades tränaren, Carl Laraman till att formera ett ungt lag. Trots det hade han ändå tillgång till de båda mittfältstalangerna Jack Jebb och Dan Crowley. De två klubbarna spelade mot varandra på U21-nivå under förra veckan och denna drabbning skulle bli väldigt liknande med Tottenham som det dominerande laget.

Gästerna från London N17 var det lag som öppnade starkast och spelaren, Shayon Harrison hade ett skott som målvakten, Ryan Huddart tvingades tippa i ribban efter bara någon minut. Samme Harrison skulle göra mål på nästa chans han fick. Han väggspelade sig fram med Harr Winks innan han hittade nätet bakom Huddart med ett väl avvägt avslut.

Arsenal vaknade lite till liv utav detta och Austin Lipman hade kort därefter ett avslut som rensades undan från mållinjen. Man hade även en kvittering i mål men det dömdes bort för offside. Spurs var ändå det lag som var mest dominant under den första halvleken och med tre minuter kvar till halvtidsvilan utökade man sin ledning. Kyle Walkers-Peters (Ja, han heter faktiskt så) i Tottenham var en utav de bättre spelarna under den inledande delen utav matchen och han spelade fram Daniel Akindayini som satte 2-0.

En kvart in i den andra halvleken skulle även 3-0 till Tottenham komma och det genom Nathan Oduwa efter att ha blivit assisterad av matchens första målskytt, Harrison. Arsenal skulle få lite, om någon stolthet med sig från matchen när man i den 79:e minuten fick med sig ett reduceringsmål. George Dobson, som kommer från ungdomsakademin vid Hale End, fick omarkerad nicka in 3-1 som senare även blev slutresultatet.

Efter ett antal imponerande insatser från U18 den senaste tiden var detta ännu en i mängden utav besvikelser denna säsong. När det väl även är mot Spurs i ett hemmaderby är det extra tungt för både spelare och ledare. Totalt är det fem ligamatcher som återstår för Carl Laramans mannar och det inleds med Newcastle på hemmaplan på lördagsförmiddagen.

Arsenal U18-Tottenham U18 1-3

Mål: 0-1 Harrison (11), 0-2 Akindayini (42), 0-3 Oduwa (57), 1-3 Dobson (79).

Ryan Huddart – Olufela Olomola, George Dobson, Elliot Wright, Arinse Uade – Renny Smith – Austin Lipman, Jack Jebb, Dan Crowley, Kaylen Hinds – Stephan Mavididi.

Avbytare: Josh Vickers, Harry Donovan, Tyrell Robinson, Aaron Eyoma, Ovie Ejaria.