Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kristoffer Olsson stod för assisten till Ainsley Maitland-Niles som gjorde Arsenals enda mål i U21-matchen mot Everton.

Tredje raka förlusten för U21

fre 4 apr 2014 kl 13:50

I helgen lirar A-laget borta mot Everton på Goodison Park. Under onsdagen möttes de båda lagens ungdomar på Southport Football Club och det slutade med ännu en förlust för Arsenal.

Arsenal U21 åkte på sin tredje raka förlust i ligan då man under torsdagskvällen gästade Everton. Gueye hos The Toffees gjoirde matchens första mål efter bara några minuter och utökade även deras ledning minuter in i den andra halvleken. Ainsley Maitland-Niles reducerade för Arsenal på assist från Kristoffer Olsson med lite mer än tjugo minuter kvar. Närmare än det skulle man inte komma Everton resultatmässigt och det berodde mycket på bristande kvalitet i den sista tredjedelen.

Första halvlek

Everton inledde matchen bäst utav de två lagen och innan den första minuten var spelad kunde man ha varit i ledning när Chris Long hade ett avslut strax utanför. Hemmapubliken skulle dock inte behöva vänta länge på det öppnande ledningsmålet i matchen. För fyra minuter senare skulle man tilldelas en frispark en bit utanför straffområdet. Magaye Guaye tog hand om frisparken och satte den distinkt i nät bakom Matthew Macey. Strax därefter kunde även Long i Everton ha gjort det värre för Arsenal när han sköt ett skott som tvingade Macey till ett snabbt agerande.

Arsenals första riktiga målchans i matchen kom i den 26:e minuten då Thomas Eisfeld drev in i straffområdet och spelade snett bakåt till Chuba Akpom. Den engelska anfallaren valde dock att ta en touch för mycket vilket ledde till att försvararna hos de blåa hann täcka upp och reda ut faran. Detta var i princip det enda som laget lyckades skapa på egen hand under den första halvan utav matchen.

Andra halvlek

Magaye Guaye gjorde sitt och lagets andra mål i matchen redan tre minuter in i den andra halvleken. Arsenal misslyckades med att rensa undan en boll och Guaye fanns där strax utanför boxen och fick tag i den andrabollen på ett bra sätt. Hans första touch var tillräckligt bra för att han på det andra tillslaget skulle sätta bollen lågt i nät vilket innebar 2-0 i matchen. Arsenal försökte att replikera snabbt och både Kristoffer Olsson och Thomas Eisfeld testade sin lycka från långt avstånd utan resultat. Hemmalaget var sedan nära att sätta spiken i kistan när timman var spelad då man hade en nick strax utanför samt ett avslut som tvingade Macey till att agera. Hur som helst skulle det ändå bli Arsenal som gjorde nästa mål i matchen. Svenske talangen, Kristoffer Olsson hittade Ainsley Maitland-Niles som kyligt avslutade i det bortre hörnet.

Målet satte liv i The Gunners på riktigt och tre minuter senare borde man även ha kvitterat. Målskytten från tidigare, Maitland-Niles serverade Thomas Eisfeld med en fin genomskärare vilket gjorde honom friställd med målvakten. Tyskens avslut var dock av den sämre skolan och gick högt utanför mål. Steve Gattings mannar fortsatte att pressa framåt under slutminuterna utan lyckat resultat.

Everton U21-Arsenal U21 2-1

Mål: 1-0 Gueye (5), 2-0 Gueye (48), 2-1 Maitland-Niles (67).

Så spelade Arsenal:

Matthew Macey – Hector Bellerin, Semi Ajayi, Leander Siemann, Brandon Ormonde-Ottewill – Isaac Hayden – Ainsley Maitland-Niles (84), Kristoffer Olsson, Thomas Eisfeld, Jon Toral – Chuba Akpom.

Avbytare: Ryan Huddart, Zak Ansah (84), Glen Kamara, Gedion Zelalem, Alex Iwobi.