Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En hård kamp väntar Arsenal och Santi Cazorla på Goodison Park under söndagen.

Inför: Everton-Arsenal

lör 5 apr 2014 kl 12:48

Arsenal reser till Liverpool i helgen för ett möte med Everton på Goodison Park. Matchen är oerhört betydelsefull för de båda lagen som slåss om en plats inom toppfyra i ligan och en plats i nästa års Champions League.

Efter att under de senaste veckorna ha stått för flertalet dåliga resultat och poängtapp är Arsenal, precis som under förra säsongen, tillbaka i striden om en Champions League-plats. Efter ett uttalande från Arsene Wenger förra säsongen där han berättade att han rankade en plats inom topp fyra högre än en titel i form utav FA-cupen eller Ligacupen har det fått många supportrar att rasa. Från att ha varit med i titeljakten länge i ligan detta år reser man i helgen till Liverpool för en enormt viktig drabbning med Everton. Det främsta som står på spel är just en plats i topp fyra och för Arsenal är det en match man verkligen inte har råd att förlora.

Inledningen på det riktiga fallet i ligan kom i den där hemska matchen borta mot Chelsea på Stamford Bridge. Matchen slutade hela 6-0 till de blåa och när man tre dagar senare skulle försöka återupprätta någon slags heder hemma mot Swansea misslyckades man med att ta alla tre poängen. Formen har verkligen bedarrat inom laget men i förra omgången hemma mot Manchester City kunde vi dock se några ljusglimtar. Bättre spel både offensivt och defensivt samt att man på riktigt hotade en toppkonkurrent i en match.

Arsenal ligger för närvarande på en fjärdeplats i ligan, detta med en match mer spelad en Everton. Poängen som skiljer lagen åt är endast fyra och då behöver man inte vara något matematiskt geni för att förstå hur betydelsefull söndagens match är för de båda lagen. Everton kommer till spel med ett enormt självförtroende och med fyra raka segrar i bagaget. Senast man förlorade en match var faktiskt i kvartsfinalen utav FA-cupen på Emirates Stadium mot Arsenal. I den senaste omgången i ligan spelade man borta mot Fulham och vann med betryggande 3-1.

The Toffees kommer gå in i denna match med en enorm motivation både bland spelare och supportrar. Det är inte så svårt att förstå hur mycket mer de längtar efter en plats i Champions League än Arsenal. Det gäller för The Gunners att också kunna hitta en motivation och verkligen förstå hur viktig den här matchen är för laget och för klubbens heder. Många supportrar har redan siktet inställt på nästa helgs tripp till Wembley men förhoppningsvis har Wenger och spelarna betydligt mer fokus på denna drabbning nu. En vinst kan betyda nybyggt självförtroende både för framtida spel i ligan och nästa helgs semifinal. Vad en förlust kan leda till vill nog ingen utav oss veta och förhoppningsvis behöver vi aldrig få veta. Klart är dock att söndagens match på Goodison Park kommer bli en fartfylld tillställning med underhållande fotboll.

Up The Arsenal!

Statistik

  • Everton har inte vunnit någon match mot Arsenal på sina fjorton senaste försök.
  • De tre senaste ligamötena lagen emellan har slutat med ett oavgjort resultat.
  • Senast Everton lyckades vinna mot Arsenal var i mars 2007 på Goodison Park (1-0).
  • Arsenal har endast tagit 13 poäng av 33 möjliga mot lagen från topp-sju i ligan under denna säsong.
  • Arsenal vann endast en utav sina fem spelade ligamatcher i mars. Everton vann samtliga fem som de spelade i Premier League.

Skador

Arsenal: Skadelistan hos The Gunners är som vanligt rätt lång. Något positivt är dock att Aaron Ramsey åter är med i matchtruppen efter ungefär fyra månaders frånvaro. Kieran Gibbs med sin fotskada är tveksam till spel och han tillsammans med Serge Gnabry kommer genomgå sent fitness-test inför matchen. I övrigt ska Nacho Monreal vara tillgänglig trots att han dragits med en del fotproblem även han. Laurent Koscielny är på väg tillbaka men är inte med mot Everton. Sedan tidigare är Ryo, Mesut Özil, Jack Wilshere, Theo Walcott och Abou Diaby långtidsskadade.

Everton: Precis som Arsenal har man även i Everton en rätt så lång skadelista. Ross Barkley testas sent inför matchen och han ser ut att vara den enda som kan vara aktuell för spel från deras sjukstuga. Pienaar, Jagielka, Traore, Oviedo, Kone och Gibson dras med långtidsskador och är inte aktuella för spel.

Troliga startelvor

Arsenal: Wojciech Szczesny – Bacary Sagna, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Nacho Monreal – Mathieu Flamini, Mikel Arteta – Lukas Podolski, Santi Cazorla, Tomas Rosicky – Olivier Giroud.

Everton: Tim Howard – John Stones, Sylvain Distain, Leighton Baines, Seamus Coleman – Ross Barkley, Gerard Deulofeu – Gareth Barry, Leon Osman, James McCarthy – Romelu Lukaku.