Medlemmar: 7228 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bellerin nätade för U21-laget.

U21 besegrade City i målrik match

tis 8 apr 2014 kl 17:26

Manchester Citys ungdomar kom på besök till London under måndagen för spel i U21-serien. Jon Toral gjorde dubbla mål och Hector Bellerin samt Stefan O´Connor gjorde varsitt när Arsenal vann med 4-3.

Arsenals U21-lag har haft det tungt under de senaste två veckorna. Tre raka förluster och däribland en derbyförlust mot Tottenham på White Hart Lane. Nu ser man dock ut att gå mot ljusare tider, detta efter en riktig storseger under måndagskvällen. Patrick Vieiras Manchester City kom på besök till Meadow Park och det skulle sluta i en målrik tillställning med ett gott slut.

Första halvlek

Arsenal öppnade bäst på den tunga och blöta gräsmattan ute i Boreham Wood. Jon Toral som senare skulle spela en huvudroll inledde piggt och tog sig förbi ett antal motståndare innan han gick på ett avslut som målvakten dock parerade rätt så enkelt. Gästerna från Manchester jobbade sig dock in i matchen på ett bra sätt och hade två bra lägen strax efter kvarten var spelad. Först gick Seko Fofana på ett avslut från distans som tvingade Matthew Macey till aktion och sen tvingades han även till att tippa bollen över ribban på Sinan Bytyqis frispark.

Som tidigare nämnt så var Arsenal det bättre laget under inledningen utav matchen och deras konstanta energi i spelet skulle belönas i den 33:e minuten. Thomas Eisfeld fick tag i bollen efter slarv från City-spelare, tysken gick framåt och laddade för skott men tacklades av en motståndare. Bollen hamnade då istället hos Jon Toral och mittfältaren gjorde inget misstag och kunde enkelt sätta dit öppningsmålet.

Allt handlade om The Gunners nu och endast fyra minuter senare skulle man utöka ledningen. Denna gång var det Hector Bellerin som tog tillvara på ett misstag i City-försvaret. Han vann bollen på ett påpassligt sätt framför Tasende hos de ljusblå och avslutade under målvakten och in i nät. 2-0 och Arsenal-spelarna kunde för första gången på länge gå till halvtidsvila med huvudena högt.

Andra halvlek

Manchester City kom ut till den andra halvan av matchen som ett nytt lag och det dröjde inte länge innan en reducering var ett faktum. Macey försökte boxa undan en boll i straffområdet men han boxade den rakt på Drury i City och han hade inte några större problem att sätta bollen i mål med målvakten ur position.

Kristoffer Olsson missade sedan ett gyllene läge att återge Arsenal en tvåmålsledning när han från nära håll misslyckades med att träffa Zak Ansahs låga inlägg rätt. Sedan fick man återigen denna säsong tacka för att man hade just Matt Macey i målet som rädda dem. Stefan O´Connor missbedömde en långboll som gick över honom och hamnade hos Lopes i City. Han spelade sedan ett lågt inlägg till Cole som från nära håll sköt bra men på något sätt lyckades Macey reagera och agera rätt för att få bort bollen. Det kan troligtvis ha varit hans bästa räddning sedan han kom till Arsenal under den här säsongen.

I den 73:e minuten skulle Arsenal även börja leverera offensivt i matchen igen. Gästerna lyckades rensa undan en hörna slagen utav Olsson. Stefan O´Connor fick tag i bollen och tog sig igenom försvararna via en fin skarv från Semi Ajayi innan han själv avslutade i mål på sin egen retur. Laget såg nu att gå mot en stabil seger men då visste man inte vilken dramatik som väntade under de sista fem minuterna i matchen.

Först reducerade Manchester City genom Cole och med fyra minuters tillägg fanns det mycket kvar att spela på. Arsenal utökade till 4-2 efter en fin individuell prestation av Jon Toral som kunde räkna hem sitt andra mål för dagen. Innan domaren blåste för full tid skulle dock Arsenal hinna med att göra ett till mål, dock på fel sida utav planen. Semi Ajayi lyckades få bollen i eget nät på en defensiv hörna.

Trots detta kunde man alltså tillslut räkna hem en fin seger med 4-3 mot en rival som för kvällen coachades utav ingen mindre än Patrick Vieira som sagt.

 

Arsenal U21-Manchester City U21  4-3.

Mål: 1-0 Toral (34), 2-0 Bellerin (37), 2-1 Drury (46), 3-1 Stefan O´Connor (73), 3-2 Cole (89), 4-2 Toral (90), 4-3 Ajayi (självmål) (90).

Så spelade Arsenal:

Matthew Macey – Hector Bellerin, Semi Ajayi, Stefan O´Connor, Alfred Mugabo – Isaac Hayden (52), Kristoffer Olsson – Jon Toral, Jack Jebb, Thomas Eisfeld – Zak Ansah (76).

Avbytare: Josh Vickers, Leander Siemann, Glen Kamara (52), Ainsley Maitland-Niles (76), Austin Lipman.