Medlemmar: 3844 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Szczesny är sugen på Wembleyrevansch.

”Vi har mognat sedan finalförlusten mot Birmingham”

ons 9 apr 2014 kl 21:59

Det var tre år sedan Arsenals målvakt i högsta grad var inblandad finalförlusten mot Birmingham i ligacupen. Nu berättar han om hur han ser på den erfarenheten i relation till den stundande semi-finalen mot Wigan.

Senast Arsenal spelade på Wembley var i ligacupfinalen mot Birmingham 2011 och den då 20-årige målvakten, tillsammans med Laurent Koscielny, var i högsta grad ansvarig för att det gick som det gick. Arsenal förlorade med 2-1 efter att de två stått för en monumental kommunikationsmiss som gav Martins chans att avgöra i öppet mål. Något som han också gjorde. Nu tre år senare kan supportrarna ännu en gång se fram emot att få spela på Wembley, men många bär nog på en oro att Arsenals oförmåga att stå upp när de verkligen gäller ännu en gång ska spela in och drömmen om FA-pokalen slås i kras. Den nu 24-årige målvakten försäkrar fansen om att så inte ska bli fallet

- Vi är tre år äldre nu, vi har tre års erfarenhet i bagaget och vi är bättre förberedda. FA-cupen är enorm och det vet vi. Och vi vet att vi har ett mycket starkt utgångsläge för att vinna i år. Bucklan är bara två matcher borta. Nu är vi på Wembley och vi vet hur viktigt det är för fansen och detsamma gäller för alla spelare. Jag hoppas att det kommer att bli en mycket positiv dag för klubben.
- Sist vi var där (Wembley) var ingen rolig upplevelse. Men vi har mognat och vi har en större del erfarna spelare . Sådana som Jack och Aaron Ramsey var bara 18 eller 19 på den tiden. Själv hade jag inte ens fyllt 21. Vi är tre år äldre nu , vi har tre års mer erfarenhet i bagaget och vi är mer förberedda för det än vi var då.

Kommentarer

Bild för Grålle

Jag ska hjälpa till!!! 12e spelaren!!! nu bär det iväg snart,,,,,,,,,,,

Bild för Andreas Ahlqvist

Ja jag hoppas att min första resa för att se Arsenal på plats blir något att minnas med glädje:)

Åker imorgon, så en tripp till en trevlig pub ska hinnas med redan på fredagen. COYG!

Bild för Guris

Vilken gyllene möjlighet att misslyckas än en gång. Kör hårt!

Bild för Jocke Lander

Pub- och reseinfo för er som ska till Wembley på lördag finns här:

http://www.arsenal.se/nyheter/2014/04/9089-pubinformation-wembley

Bild för Tobzki

Hoppas verkligen att det kommer gå vägen. Men vår form talar tyvärr för allt annat och jag andas stor oro inför denna matchen. Även med tanke på att det är Wigan som står för motståndet så känns det ändå som att allting kan hända imed läget är som det är. Hoppas detta blir vändpunkten.. 

COME ON YOU GUNNERS!