Medlemmar: 3844 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En tuff uppgift väntar Arsenal på Wembley Stadium under lördagen.

Inför: Wigan - Arsenal

fre 11 apr 2014 kl 17:00

FA-cupen är Arsenal sista chans till en titel den här säsongen. Laget är framme i semifinal i turneringen och på lördag står regerande mästarna Wigan för motståndet.

Arsenal är inne i en tung period av säsongen. Ligor och turneringar är på väg att avgöras och Londonlaget är mitt inne i en rejäl formsvacka, inte optimalt för ett lag med titelambitioner. FA-cupen är lagets sista chans på en titel den här säsongen, en titel som både laget och fansen är rejält sugna på. I semifinal står Wigan för motståndet, de regerande mästarna tog sig till semi genom att slå ut Manchester City i kvartsfinalen. Ett tufft motstånd som inte får underskattas men på pappret är Arsenal favoriter.

Wenger har fått utstå enormt mycket kritik den senaste tiden. Fransmannen vars kontrakt går ut till sommaren är nog, oavsett hur det blir med eventuellt förnyat kontrakt, otroligt sugen på att bryta klubbens långa titeltorka. För att på så sett få nytt förtroende eller avsluta sin tid i klubben på ett värdigt sett.

Arsenal dras som vanligt med en hel del skador. Med det och matchens dignitet i åtanke blir det nog inget vilande av spelare. Wigan har endast två spelare på skadelistan och kan i princip ställa upp med bästa tänkbara elva. Wigan ligger för närvarande på en femteplats i Championship och har efter en lite sämre höst klättrat i tabellen under vintern. Laget har förvisso endast en vinst på de fem senaste matcherna men kommer nog ändå till matchen med gott självförtroende. Senast Arsenal vann en match var i derbyt mot Tottenham i mitten av Mars.

Spelmässigt är det viktigt att Arsenal får ordning på defensiven. Försvaret som tidigare på säsongen fungerade utmärkt har börjat svaja rejält. Tungt för Londonlaget är att Koscielny förmodligen missar matchen. Offensivt gäller det att ta initiativet och koppla greppet om matchen. Wigan är ett spelskickligt lag som gärna äger mycket boll.

Det gäller för Arsenal att skaka av sig de senaste veckornas motgångar och bara fokusera på uppgiften de har framför sig. På lördag spelar det ingen roll hur det ser ut i ligan utan det enda som är viktigt är att ta sig till final. De kommer möta ett supertaggat motstånd som kan slå ur underläge, det gäller att ta tag i matchen och visa mod. The Gunners måste njuta av ett fullsatt Wembley och slita för varandra och för märket de bär på sina tröjor. Klubben behöver en titel, och den är bara 180 minuter borta.

Statistik

  • Det är första gången någonsin som lagen möts i FA-cupen
  • Senast lagen möttes vann Arsenal med 4-1
  • Olivier Giroud har gjort fem mål på sina fem senaste FA-cupmatcher
  • Wigan är obesegrade i sina tolv senaste FA-cupmatcher

Skador

Wigan: Skadeläget ser bra ut. Endast Ben Watson och Chris McCann missar matchen p.g.a. skada.

Arsenal: Rosicky, Oxlade-Chamberlain och Gibbs är alla tveksamma till spel. De kommer genomgå ett sent fitness-test inför matcher. Sedan tidigare finns Koscielny, Ryo, Mesut Özil, Jack Wilshere, Theo Walcott och Abou Diaby på skadelistan.

Troliga startelvor

Wigan
Al-Habsi
Perch, Boyce, Ramis, Barnett, Beausejour
McManaman, McArthur, McEachran, Gomez
Powell

Arsenal
Fabianski
Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Monreal
Arteta, Ramsey
Rosicky, Cazorla, Podolski
Giroud

Kommentarer

Bild för Jimmy Nylén

Kötta nu ! 0-2 !

I år smäller det !