Medlemmar: 3844 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal jublar efter straffvinsten mot Wigan.

Arsenal till final efter straffdrama

sön 13 apr 2014 kl 00:38

Det satt långt inne men Arsenal hämtade upp underläge och vann på straffar. Därmed är The Gunners framme i final i FA-cupen.

Det var ett formsvagt Arsenal som på lördagskvällen promenerade ut på ett soligt Wembley Stadium. I ligaspelet har Londonlaget halkat efter rejäält men nu var det dags för semifinal i FA-cupen, lagets sista chans på en titel den här säsongen. Motståndet stod regerande mästarna Wigan för. Matchen blev en jämn kamp som Arsenal till slut vann på straffar.

Första halvlek

Wenger ställde upp med en relativt väntad cup-elva. Fabianski fick fortsatt förtroende i mål och Sanogo tog Girouds plats i anfallet. Glädjande för Arsenal var att Ramsey var tillbaka i startelvan för första gången sedan hans skada.

Arsenal startade matchen bäst. The Gunners var inledningsvis aggressiva i presspelet och direkta i sitt anfallsspel. Oxlade-Chamberlain såg spelsugen ut och var aktiv matchen igenom. I den sjätte matchminuten var Londonlaget nära på att få en drömstart när nyss nämnde engelsman lyfte in bollen från högerkanten och Sanogo fick bra träff med pannan. Nicken gick dock rakt på Wigan-målvakten.

Efter en pigg start mattades tempot i matchen. Arsenal rullade mycket boll, utan att hota nämnvärt. Inte heller Wigan skapade några direkt farliga målchanser. Det dröjde till den 30 matchminuten innan Wigan hotade på riktigt. McManaman tog sig förbi Vermaelen och slog ett farligt inlägg som Mertesacker fick iväg. Strax därefter hade McManaman ett skott som gick strax över.

I slutet av den första halvleken blev Sanogo fri med målvakten efter en fin framspelning av Podolski. Fransmannens första touch höll dock ingen vidare kvalité och Sanogo fick avsluta ur dålig vinkel.

Andra halvlek

Den andra halvleken började som den första hade slutat. Arsenal var det något bättre laget men utan att imponera. Tempot var lågt och matchen hade fortfarande inte vaknat till liv på riktigt. I den 59 matchminuten tog sig McManaman in i straffområdet. Mertesacker glidtacklade men kom sent in i situationen och rev ner engelsmannen och domaren blåste straff. Straffen förvaltade Gomez på bästa möjliga vis och det var 1-0 till Wigan. Samtidigt var Monreal tvungen att kliva av p.g.a. skada och in kom istället Gibbs.

Nu gällde det för Arsenal att ta sig i kragen och få till lite tryck mot Wigans straffområde, Londonlaget hade hotat offensivt allt för sällan hittills i matchen. Strax efter målet valde Wenger att plocka ut Podolski till förmån för Giroud och på så sätt få två tunga anfallare inne i boxen. Detta började också Arsenal att utnyttja genom att allt oftare lyfta in längre bollar in i straffområdet.

The Gunners skapade en rad med chanser och tryckte tillbaka Wigan rejält. Men länge såg det ut som att turen inte var med Arsenal. Gibbs fick ett gyllene läge att kvittera men engelsmannens nick räddades på mållinjen av Stephen Crainey. Men i den 82 matchminuten orkade inte Wigan stå emot längre. Oxlade-Chamberlain gick på skott strax utanför straffområdet men fick ingen ren träff. Bollen seglade över backlinjen till en framstörtande Mertesacker som stötte in den i mål. 1-1, Arsenal var tillbaka! Giroud hade ett läge avgöra matchen men Carson räddade och matchen gick till övertid.

Övertid och Straffar

Det märktes att det var två tröttkörda lag på planen när övertiden blåstes igång. Spelat var krampaktigt och tempofattigt. Arsenal lyckades dock vaska fram en del chanser. Sanogo hade ett par chanser men avsluten gick inte vägen den här kvällen för den unge fransmannen. Oxlade-Chamberlain var otroligt nära att frälsa Arsenal med ett drömmål när han från distans avlossade en kanon som satt stenhårt i kryssribban. Övertiden slutade även den 0-0. Matchen skulle avgöras på straffar.

Caldwell var Wigans första straffskytt, straffen vart svagt slagen och Fabianski räddade. Arteta klev fram och satte sin säkert. På Wigans andra straff stod Fabianski för ytterligare en räddning. Därefter satte Källström, Giroud och Cazorla sina straffar och Arsenal var i final! Fabianski blev stor matchhjälte med sina två straffräddningar. Titelchanserna lever fortsatt för Arsenal och på söndag avgörs det om det blir Hull eller Sheffield United  som The Gunners möter i final den 17 maj.

COYG!

Kommentarer

Bild för Grålle

Och ja va där!!!!! Jaaaaaaaa Goooooonnners!!!!

Bild för Serge Conein

Jaaaa! Nu börjar jakten efter final biljetter!

Bild för Simon Tholander

Kommer man kunna söka finalbiljetter här?