Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenals unga ungdomar vann mot Fulham.

U18 krossade Fulham med ungt lag

tor 17 apr 2014 kl 13:51

Arsenals ungdomar, mest bestående av spelare från U16 besegrade under onsdagen Fulham i U18-serien. Dubbla mål från Austin Lipman samt varsitt från George Dobson och Tyrell Robinson säkrade 4-1 segern.

På grund utav torsdagskvällens stundande semifinal i FA Youth Cup tvingades Carl Laraman ställa upp med ett väldigt ungt lag i bortamötet med Fulham. De flesta spelarna kom ifrån U16-laget men skulle visa upp en bra nivå under onsdagseftermiddagen. U18 har haft en dålig säsong överlag med många dåliga prestationer men under den här eftermiddagen skulle man vinna och det på ett komfortabelt sätt.

Första halvlek

Den unga, Tyrell Robinson såg het ut i matchöppningen då han kom fram till skottlägen och även vann en hörna för Arsenal som kollektivt sätt startade matchen på ett dominant sätt. Ett ledningsmål för The Gunners lät inte heller vänta på sig och kom efter en kvarts spel genom George Dobson som sköt från distans. Bollen tog på en spelare på vägen fram men hittade sig in i nät vid den bortre stolpen. Detta var bara starten för Arsenal som strax efter målet hade målchanser för både Kaylen Hinds, Stephy Mavididi och Austin Lipman.

Joshua Da Silva är en spännande spelare från Arsenals U16-lag och han fick chansen i den offensiva rollen på mittfältet där han stod för en bra insats. Han vågade styra spelet på ett bra sätt och hittade ofta in bakom Fulhams backlinje med geniala djupledsbollar samtidigt som han även gick på egna avslut.

The Gunners skulle rättvist utöka sin ledning strax innan halvtimmen var spelad och det genom den mest rutinerade spelaren i matchtruppen för dagen, Austin Lipman. George Dobson lyfte in ett inlägg som hittade den engelska forwarden som från nära håll tryckte in 2-0. Efter det var det dock hemmalaget som hade kommandot i matchen och den provspelande målvakten hos Arsenal, Marcus fick agera en del. Innan halvleken dock var över hade Lipman ett mäktigt skott i ribban.

Andra halvlek

Precis som i den första halvleken öppnade Arsenal även den andra klart bäst och började skapa lägen på löpande band. Det Hinds och Mavididi skapade ett bra första läge och redan vid halvlekens andra chans kom nästa mål för The Gunners i matchen. Austin Lipman visade framfötterna igen då han var snabb med att ta tillvara på ett försvarsmisstag hos Fulham och sedan avsluta behärskat.

Efter det tvingades Laramans unga mannar att lägga sig på försvarssidan ett tag då Fulham flyttade upp allt fler spelare offensivt. Detta skulle visa sig vara det rätta draget för hemmalaget som lyckades få in en reducering genom ett nickmål från nära håll. Efter det genomfördes ett dubbelbyte i Arsenal där Marcus Tabi och Owen Moore fick ersätta Austin Lipman och George Dobson.

Strax efter detta kom också matchens sista mål då Elliot Wright stod för ännu en perfekt långboll från sin centrala position i försvaret. Bollen gick fram till Tyrell Robinson som kontrollerade den innan ahn avslutade i nät. 4-1 var resultatet men innan matchen var över kunde Arsenal ha gjort fler mål då Mavididi, Eyoma och Tabi alla hade bra lägen till att utöka ledningen.

Efter många dåliga prestationer och resultat från U18s sida den här säsongen var det glädjande att se dessa unga spelare vinna på ett sådant övertygande sätt. De flesta utav de spelarna som var involverade i den här matchen kommer utgöra stommen i U18-truppen nästa säsong då de tar steget från akademin vid Hale End och flyttar till London Colney där de äldre ungdomslagen samt A-laget håller hus.

Nu är det endast två matcher kvar i U18-serien den här säsongen, Wolverhampton Wanderers och West Ham väntar i dem kvarstående omgångarna. Allt fokus just nu är dock på torsdagskvällens andra semifinalmöte mot Chelsea i FA Youth Cup. Livestreaming kommer finnas att tillgå via nätet till kvällens match då den visas på engelsk-tv.

Fulham U18-Arsenal U18 1-4

Mål: 0-1 Dobson (16), 0-2 Lipman (29), 0-3 Lipman (59), 1-3 okänd, 1-4 Robinson (68).

Så spelade Arsenal:
Marcus (provspelare) – Aaron Eyoma, Elliot Wright, Arinse Uade, Tolaji Bola – George Dobson, Kaylen Hinds – Stephy Mavididi, Joshua Da Silva, Tyrell Robinson – Austin Lipman.
Avbytare: Ryan Huddart, Marcus Tabi, Owen Moore, Michel Parker.