Medlemmar: 5429 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hector Bellerin gjorde Arsenals enda mål i tisdagskvällens möte med Chelsea på Emirates Stadium.

Ny förlust för Arsenal U21

ons 23 apr 2014 kl 21:41

Arsenals U21-lag föll hemma mot Chelsea under tisdagen och är med det klara för degradering till andradivisionen inför nästa säsong. Positivt ändå från tisdagens match var att Abou Diaby gjorde comeback efter skada.

Arsenals U21-lag tog emot Chelsea på Emirates Stadium under tisdagskvällen. Hector Bellerin gav laget ledningen men två mål från gästerna under den andra halvleken säkrade tre poäng för The Blues. Detta resultat gör att Arsenal degraderas till andradivisionen för U21-lag inför nästa säsong. På flera sätt var därför detta en mörk afton men en ljusglimt var att Abou Diaby återvände till spel efter mer än ett års skadefrånvaro

Första halvlek

The Gunners öppnade matchen bäst och den första riktiga målchansen man kom till hamnade just hos Diaby. Brandon Ormonde-Ottewill skickade in ett inlägg som Chelsea-försvaret inte riktigt lyckades få undan och bollen gick till fransmannen vars avslut räddades utav Mitchell Beeney. I mitten utav halvleken sedan skapade gästerna en del och Matthew Macey i målet tvingades tippa en boll över ribban på ett avslut ifrån Reece Mitchell.

Efter det skulle dock Arsenal ta ledningen. Isaac Hayden lyfte fram en perfekt boll i djupet för Hector Bellerin att springa sig fri på. Den spanska högerbacken höll sitt lugn framför mål och avslutade säkert i nät bakom Beeney.

Arsenal forcerade framåt med bara ett fåtal minuter kvar. Målskytten, Bellerin serverades med en fin boll av Kristoffer Olsson som han sedan skickade vidare till Chuba Akpom. Anfallaren gjordes ner strax utanför straffområdet och ingen mindre än Carl Jenkinson fick chansen att ta den men förvaltade den inte bättre än att sätta den i famnen på Chelsea-keepern.

Andra halvlek

Både Diaby och Julio Pleguezuelo byttes ut under halvtidspausen och ersattes utav Zak Ansah och Ainsley Maitland-Niles. Om det berodde på dessa ändringar eller inte låter vi vara osagt men Chelsea var det bättre laget i öppningen av den andra halvan utav matchen. Isak Ssewankambo hade ett skott utanför och ett i sidan av nätet tidigt. I den 63:e minuten var man ännu en gång nära en kvittering då Alex Kiwomyas distansskott styrde på en Arsenal-spelare och ställde Macey i målet. Turligt nog gick bollen strax utanför.

Fem minuter senare skulle dock kvitteringsmålet vara ett faktum. Sswankamnbos inlägg nådde fram till Baker som med en klack lyckades få bollen i mål bakom Macey. Arsenal hade sedan en period med bra spel och där man skapade flera målchanser framåt. Jon Toral lyfte in en frispark som blev något för lång och Hayden hade ett avslut som gick i ribban efter en fin soloprestation utav mittfältaren själv. Även Zak Ansah hade ett läge strax därefter men sköt utanför och denna ineffektivitet skulle straffa Arsenal i slutändan.

Chelsea gjorde matchavgörande 2-1 med fyra minuter kvar att spela. Spelarna hos The Gunners var inte riktigt uppmärksamma när Baker valde att lägga en frispark snabbt och den lyfte han in till Swift som styrde den i nät. Ingripandet där speglar på något sätt hur både U18 och U21 har presterat den här säsongen. Resultaten har uteblivit under långa perioder och det straffas nu i slutändan med en degradering för U21-laget. Efter jul har det endast blivit två segrar på tolv matcher. För en klubb utav Arsenals kaliber måste detta ses som en mindre katastrof och det är inte bra för framtiden och ryktet för akademin. Talangen finns där inom trupperna men det är dåligt att man inte har lyckats få de att jobba på ett tillräckligt bra sätt som ett kollektiv.

 

Arsenal U21-Chelsea U21  1-2

Mål: 1-0 Bellerin (32), 1-1 Baker (68), 1-2 Swift (86).

Så spelade Arsenal:

Matthew Macey – Carl Jenkinson, Semi Ajayi, Julio Pleguezuelo, Brandon Ormonde-Ottewill – Isaac Hayden, Abou Diaby – Hector Bellerin, Kristoffer Olsson, Jon Toral – Chuba Akpom.

Avbytare: Ryan Huddart, Gedion Zelalem, Zak Ansah, Tafari Moore, Ainsley Maitland-Niles.