Medlemmar: 5990 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kristoffer Olsson spelade troligtvis sina sista 90 minuter för säsongen under fredagen. Han berättar om sina tankar kring U21-lagets säsong i en kortare intervju.

U21 avslutade säsongen på topp

lör 26 apr 2014 kl 17:37

Arsenals U21-lag är redan klara för nedflyttning men avslutade säsongen med flaggan i topp genom att besegra Newcastle borta med 3-1. Kristoffer Olsson summerar säsongen i en exklusiv intervju till Arsenal Sweden.

Efter att i måndags ha blivit klara för degradering inför nästa säsong så höjde sig ändå Arsenal U21 sig i säsongens sista match. Laget reste under torsdagen upp till Newcastle och bodde på hotell innan man under fredagseftermiddagen tog sig an The Magpies på deras träningsanläggning. Undertecknad var i kontakt med ett antal spelare i truppen dagen före matchen och stämningen i gruppen var god trots nederlaget tidigare i veckan. Inledningen på fredagens match skulle dock bli mardrömsliknande med insläppt mål redan efter tre minuter. Tack vare dubbla mål från Chuba Akpom samt assist och mål utav Ainsley Maitland-Niles avslutade man ändå en sämre säsong på topp.

Första halvlek

Matchen skulle alltså inledas på tuffast möjliga sätt för Arsenal. Endast två minuter spelat och Newcastle hade skapat sin första hörna i matchen. Michael Richardson tog hand om den och en omarkerad Satka i boxen tryckte med en kraftfull nick bollen i nät. Arsenal var chockade men detta var något utav en väckarklocka för de att få igång sitt egna spel. Laget skapade tre bra målchanser redan innan klockan tickat upp på tio minuter. Först tog sig Gedion Zelalem sig in i offensivt straffområde innan han gick på ett bra avslut som räddades skickligt, och sedan hade både Kristoffer Olsson och Stefan O´Connor varsitt läge som blockades utav Newcastle-keepern.

Ett svepande anfall där Zelalem och Jon Toral kombinerade passningar mellan varandra bra slutade med att Akpom fick skottläge. Han gick på ett avslut som var hårt och tvingade målvakten till att tippa bollen till en hörna. Efter det missade Newcastle ett bra läge genom Jonathan Quinn till att utöka sin ledning. Istället skulle det vara Arsenal som stunden senare lyckades få in ett kvitteringsmål. Forwardsparet Chuba Akpom och Ainsley Maitland-Niles, som för övrigt ofta delar hotellrum med varandra på de längre resorna, samspelade väl då den senare hittade Akpom med en fin djupledsboll. Chuba avslutade sedan kyligt bakom Woodman i Newcastle-målet och kunde med det räkna in sitt trettonde mål för säsongen. Ett viktigt mål precis innan pausvilan och under den andra halvan utav matchen skulle vi få se mer utav dessa två herrar.

Andra halvlek

Steve Gattings unga mannar hade kontrollen över spelet i den inledande delen av den andra halvleken. Dock så skapade man inte mycket målchanser till en början men när man väl gjorde det skulle man belönas med en straff. Toral satte in en boll i djupet vilket gjorde Akpom fri med målvakten. Kevin Mbabu i Newcastle valde att fälla anfallaren och domaren hade inget val än att peka på straffpunkten. Chuba tog saken i egna händer och förvaltade straffen väl genom att sätta dit ledningsmålet, sitt andra för dagen och fullborda vändningen i matchen.

Efter det fick Matthew Macey storspela lite i Arsenals mål då både Alex Gillead och Daniel Barlaser hade lägen att kvittera. Macey fick även tippa en boll över ribban då Richardsons frispark var bra placerad. Chuba Akpom hade sedan ett läge att fullborda sitt hattrick när han tog sig förbi två försvarare och gick på ett lågt avslut. Newcastle-keepern kom dock ner snabbt och lyckades få undan bollen och reda ut faran.

Ainsley Maitland-Niles som assisterade fram till Akpoms första mål skulle få sätta spiken i kistan denna dag. Återigen stod Jon Toral för en bra pass i djupled som Maitland-Niles kontrollerade väl och satte dit 3-1. Det målet speglade lagets insats denna fredagseftermiddag men kanske inte säsongen som helhet. Positivt för laget är att man ändå avslutar med flaggan i topp för när man går in i seriespel för säsongen 2014/15 i augusti är det inte säkert att alla spelare är kvar i klubben. Några få får förhoppningsvis chansen i A-laget, någon går på lån och några får nog inte förlängt kontrakt och får då söka efter ny klubbadress.

Vårt svenska framtidshopp, Kristoffer Olsson har haft en väldigt händelserik säsong där han bland annat fått göra debut på riktigt i A-laget. I en exklusiv intervju med Arsenal Sweden reflekterar han över säsongen som varit med U21-laget.
- Det har varit en säsong som gått upp och ner, både för laget och mig personligen. Vi inledde säsongen bra efter några mindre bra matcher på försäsongen. Det tog ett antal omgångar tills vi förlorade vår första match. I U21-cupen där vi gick för vinst i varje match gjorde vi det bra. Där gick vi ända till semifinal med bl.a. bra prestationer mot Fulham och Chelsea.

- Vi har efter jul inte gjort det bra alls och släppt in alldeles för mycket mål. Vi har resultatmässigt inte gjort det bra i serien men prestationerna spelmässigt tycker jag har varit okej. Hur som helst kommer vi ändå hela vägen till kvartsfinal i U19 Champions League och blir där utslagna av vinnarna, FC Barcelona. Där tycker jag att vi borde ha vunnit. Sedan kom vi som jag tidigare nämnt ändå till semifinal i U21-cupen också där vi förlorar mot Reading som även de sedan vinner hela turneringen. I cuperna har vi totalt sett presterat bra men som sagt i serien är vi riktigt dåliga resultatmässigt.

Newcastle United U21-Arsenal U21 1-3

Mål: 1-0 Sakta (5), 1-1 Akpom (40), 1-2 Akpom (straff) (62), 1-3 Maitland-Niles (90).

Så spelade Arsenal:

Matthew Macey – Hector Bellerin (72), Semi Ajayi, Stefan O´Connor, Brandon Ormonde-Ottewill – Glen Kamara, Gedion Zelalem (75) – Ainsley Maitland-Niles, Kristoffer Olsson, Jon Toral – Chuba Akpom.

Avbytare: Ryan Huddart, Tafari Moore (72), Jack Jebb (75), Alex Iwobi, Zak Ansah.