Medlemmar: 8819 st.

Jack Jebb gjorde Arsenals första mål i U18-mötet med Wolves.

Sent mål gav U18 poäng mot Wolves

sön 27 apr 2014 kl 10:36

Arsenals ungdomar är inne på sina sista dagar för tävlingssäsongen 2013/14. U18-laget spelade sin näst sista match under lördagen hemma mot Wolverhampton. Det slutade 2-2 efter en sen kvittering av Tafari Moore.

Under lördagsförmiddagen tog Arsenals U18-lag emot Wolverhampton Wanderers hemma på träningsanläggningen vid London Colney. Tränaren, Carl Laraman tvingades använda vissa utav de spelare som var på bänken under fredagens U21-match på grund utav U16-lagets deltagande i Ferroli Cup i Italien. Gästerna från den lilla staden norr om Birmingham tog ledningen i matchen genom Reece Bills efter trettio minuters spel. Ledningen höll de halvleken ut och det skulle dröja till den 77:e matchminuten innan Arsenal lyckades få in en kvittering. Jack Jebb var den som tog klivet fram och äntligen lyckades få bollen i nät.

Arsenal skulle dock bara ligga lika med Wolves under sextio sekunders tid för minuten senare hade de återtagit sin ledning. Målskytt för dem blev den nyligen inbytte, Ross Finney. Alla vi som gillar fotboll älskar när sitt lag gör ett matchavgörande mål i det absoluta slutskedet. Det skulle inte vara matchvinnande den här gången men med endast sekunder kvar att spela lyckades Arsenal få in en kvittering. Högerbacken, Tafari Moore gjorde sitt första mål på den här nivån och vilt jubel uppstod bland spelarna.

Vi har tidigare varit inne på att U21 haft en dålig säsong men de resultat som U18 har presterat under längre perioder har varit ännu sämre. Dagens resultat får i slutändan se som positivt och det är säkert något som höjer självförtroendet på vissa spelare. På fredag väntar ett Londonderby borta mot West Ham vilket är Arsenal U18s sista match för säsongen.

Arsenal U18-Wolverhampton U18 2-2

Mål: 0-1 Bills (31), 1-1 Jebb (76), 1-2 Finney (77), 2-2 Moore (90).

Ryan Huddart – Tafari Moore, George Dobson, Arinse Uade, Alfred Mugabo – Jack Jebb, Renny Smith – Aaron Eyoma, Daniel Crowley, Alex Iwobi – Austin Lipman.

Avbytare: Jonatas Centeno, Harry Donovan, Kaylen Hinds, Stephy Mavididi.