Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Szczesny vill att Arsenal hamnar högre i tabellen.

Szczesny inte nöjd med fjärdeplats

tor 8 maj 2014 kl 10:16

Wojciech Szczesny går nu ut i media och säger att en fjärdeplats inte är bra nog för Arsenal och erkänner att han inte hade accepterat det innan säsongen började.

Wojciech Szczesny tycker att Arsenal är ett starkare lag denna säsongen men han erkänner att en fjärdeplats inte är bra nog. Den polske landslagsmannen höll nollan mot West Bromwich Albion under söndagen och det sätter honom i förarsätet till att vinna Guldhandsksen, priset går till den målvakt med mest hållna nollor under säsongen.
Den äran och en FA-cup vinst är inom räckhåll för Szczesny. Men han kommer hålla sommarlov med stor ånger över att Arsenal inte orkade hela vägen i titelracet
efter att ha toppat tabellen större delen av säsongen.
- Jag tycker det är bra att avsluta året med en vinst för fansen på hemmaplan och med två matcher kvar utanför Emirates har vi inget att spela för. Det borde inte vara så,
vi borde kämpa om titeln, säger han. Hade vi varit med i racet hade det varit en helt annan atmosfär i söndags.

Szczesny fortsätter.
- Innan årets säsong startade ansåg jag inte att en fjärdeplats var tillräckligt för en lyckad säsong och det tycker jag inte nu heller. Jag spelar för Arsenal Football Club eftersom jag vill vinna titlar varje år.

Polacken menar att laget tappade alldeles för många poäng och han understryker att han inte är nöjd med fjärdeplatsen.
- Och såklart, när man förlorar ett par matcher och tappar viktiga poäng kommer där nya utmaningar. Det var att en Champions League-plats och det var huvudmålet för säsongen,
men jag hade inte accepterat det innan säsongen drog igång. Som sagt, vi förlorade många poäng och förlorade matcher och lyckades ta den där fjärdeplatsen när vi ett tag inte var favoriter att hamna där. Vi lyckades med det till slut för alla våra fans och förhoppningsvis vinner vi FA-cupen för dem också.

En vinst mot Norwich nästa helg och Arsenal har sex poäng mer än 2012/2013 års säsong och Szczesny hyser inga tvivel på att Arsenal har blivit bättre.
- Vi lyckades inte hela vägen i år men vi har lärt oss under året att vi är kapabla att utmana om titeln. Jag tycker laget är starkare och jag tror att alla kan säga att vi är starka nog. Förhoppningsvis kan vi öka i styrka med lite nya spelare också.